Regn

Nu har det regnet dragit in här nere och vindarna ska övergå till västliga ikväll så det är inget bra jaktväder. Tog mig en runda ut igår, smög in nere i skogen vid tjärträdet på berget och grisarna var redan på plats vid matplatsen, där kom ned en stor gris och vädrade luft sen drog sig hela flocken undan. De är ute varje natt där uppe och där går en del skjutbara men det får vänta tills att vindarna blir bättre.
 
 
 
 
 
 
 
Den andre wildgame kameran är tillbakaskickad, fick loss låset tillsist!

En kamera sönder

Kameran på nya åteln har redan lagt av efter ett halvår i drift. Trodde det var batterierna som var slut men icke, nya batterier åkte i idag men totalt stendöd. Kameran är fastlås och låsen har hängt sig, ska se om 5:56 kan göra underverk, annars får det väl bli till att klippa upp låsen.

På berget fungerar kameran igen efter batteribytet sist. Kultingarna är ute tidigt varje dag.Nytjärad galt.


Är suggor smartare än galtar :)??

Varit iväg i veckan men i tisdags innan jag åkte hann jag och Peter med ett pass på berget. Kom en ut en ensam girs från salixen redan klockan nio men väderprognosen hade visat fel så vinden var rätt i snudan på grisen så den drog sin in igen. Vi såg efter en stund att den kom ut längre upp på fältet men det var fel vind så inte ens lönt att försöka smyga sig på den.

På andra åteln är det tydligen bara suggan utan kultingar ( än sålänge ) som förstår sig på att välta brödtunnorna. SYND att det inte var tvärtom för det hade såklart varit roligare :)!

Ställde in kameran sist på att bara ta nattbilder och det var skönt att slippa få bilder på alla fåglar!

10 minuter till avspark.......

Vildsvin på film

I onsdags åkte jag och en kollega ut till Maglehem för lite jakt! Hade alla viltslag man kan tänka sig i pass förutom vildsvin. Det mest spännande var älgkon med en nyfödd kalv som kom precis innan jag skulle gå hemåt. Tyvärr var det alldeles för mörkt för att få dem på bild.

I torsdags blev det ett pass på berget. Fick lite kultingar på film med kameran. Inte lika kul var det när jag gick ned och lade ut bröd på åteln, för då stormade där ut vildsvin, hade bokstavligt talat vildsvin runt fötterna på mig så jag sprang ut på fältet och ställde mig 20m från åteln, de små var framme medans suggan och de andra fjolingarna for runt i det höga gräset, stod och siktade på fjolingarna men fick inget bra läge så de fick passera. När jag gick mot bilen kom där ut en annan flock på fältet men de hade bråttom iväg. Nya tag i veckan.....

http://www.youtube.com/watch?v=TqKFVQP6mnI&feature=youtu.be


7 cm var underbetarna från galten i fredags!

20120609472 (MMS)

7 cm var underbetarna från galten i fredags!


Åtelkoll

Blev en runda ut i förmiddags! Kameran på berget tar inga nattbilder, märke det sist jag tömde den på bilder också. Bra med aktivitet där och tidiga vildsvin. På andra åteln springer där en del vildsvin men de är mest intresserade av tjäran.

Ikväll blir det ett pass med en kollega, känns som vi siktar in oss på Maglehem.När jag höll på nere vid åteln kom där ut ett smaldjur på åkern och inne vid trädet stod där en liten bock. Har sett många olika bockar på denna marken iår. Släppte de bockar jag såg förra året så iår hoppas jag kunna fälla någon fin sexa!


Galt från inatt!

Ingen jakt som egentligen var planerad då jag kom hem från utlandet sent igår men allting klaffade bra så jag kom hem vid 23 tiden. Packade upp snabbt och gick och funderade om jag skulle åka ut eller inte, vädret var så där men en ljus kväll eftersom månen var på g.

Efter lite velande slängde jag på mig jaktkläderna och åkte upp till nya åteln. Satt där i onsdags fram till 24 utan någon aktivitet, har sett på kameran att de är sena när de väl kommer och igår när jag kom upp var brödtunnorna välta och även tjärpinnarna. Kom några mindre regnskurar under natten och vinden snurrade runt rejält. 01:40 kollade jag på klockan och kände att nu var det snart dags att ge upp om inte morgondagen skulle bli helt förstörd. En stund efter det hör jag grisar på ingång till vänster om mig, vinden var SV och grisarna kom från V, de stannade till för ett ögonblick och vädrade men fortsatte sen fram till åteln direkt.

Tre grisar är det som kommer fram och börjar äta av majsen. Ser direkt i kikaren att en är betydligt mindre än de andra två och den står bra till så jag tar upp bössan och sätter på rödpunkten, sikten är bra så jag låter skottet gå och den faller i backen direkt :)! De andra smyger runt åteln en 10min efter skottet, fick väsnas lite så de drog sig undan. Tur det inte var arbetsdag idag då jag kom i säng vid 03:30. Flådde grisen idag och hittade för en gångs skull kulan i grisen! Ska ta tillvara på betarna på denna för en gångs skull fastän att de inte blir något att skryta med.

Tre galtar som blev två!I torsdags kom det först två galtar vid 23 och sen denna flocken lite senare så där är och ta av. Snart kommer där nog suggor med kultingar också. 


Ikväll blir det grillning av färska lammkotletter!!


RSS 2.0