Maglehem jakt

Jag och micke åkte ut till Maglehem idag som planerat. Riktigt fint vinterväder men usch vad kallt det var. Satt på pass en 30min sen tog jag mig ned från tornet och smög runt istället. På vissa ställen var det snö upp till midjan.

På slutet smög jag mig på ett smaldjur som jag nedlade.


Julhelgen

Hemska vinterväder som sätter stopp för bra jakt! Lite snö kan man ju acceptera, kul med spårsnö och det underlättar vildsvinsjakten med bättre ljus.

Har varit ute några gånger under julhelgen på smygjakt. Sett en del rådjur och haft skottchanser men har låtit dem passera, de har tufft så det räcker till. Foto från marken vid Veberöd, skulle åkt upp där och lagt ut betor ikväll men vägen in till betorna var igensnöad..

Vildsvinspass har det inte blivit på ett tag heller. Uppe på berget ligger där alldeles för mkt snö för att kunna komma dit. Om nu man nu väl orkar pulsa ned där blir det svårt att dra hem något.

Var inne på jakt & friluftsbutiken utanför Lund innan jul och ekiperade upp mig. Ett par nya jaktbyxor, draglina, sittdynor och en ny vapenrem till hagelbössan.Får se hur det blir med jakt under veckan, kanske blir det Maglehem på onsdagkväll...

God Fortsättning!!


Dagens hageljakt

Gick bra! Hundarna orkade bara en timme sen var wachteln och labben trötta så efter det fick det bli folkdrev men med mindre lyckat resultat.

Vi var 7st man som deltog idag i ett härligt vinterlandskap! 

På mitt pass såg jag 3 rådjur plus en massa harar, fick nedlagt två stycken och bommade på två. De ramlade nästan precis brevid varandra och dessa två var även allt som blev nedlagt.

Gårdagens morgonpass gav ingenting tyvärr.
Åtelkameran....

Bara klyddar och klyddar. Åkte upp till berget i onsdags för att sitta på pass en stund och vittja kameran. Där var duktigt uppbökat och tjärträdet var skrubbat, passade på att fylla automaten med säck majs också. En kompis hade suttit där på pass lörd & sönd men då hade där inte varit vildsvin. Så mellan söndnatt och onsdagskväll hade där varit aktivitet. Kul det ska bli spännande och se på bilderna.

Men den där Genzon vill jag bara göra mig av med. När jag fick den i juni månad fick jag skicka tillbaka den direkt eftersom den tog en bild var tredje minut oavsett om där var aktivitet eller inte. För en månad sen började samma beteende igen, minneskortet fullt efter 4 dagar, 2400 bilder ca. Dessutom gick inte kameran igång när jag skulle kolla av den med den fjärrkontrollen och batterierna var inte slut, men ska ändå prova ikväll och sätta i nya, kanske är den hårda kylan som den inte klarar av. Inga andra som har problem med sina kameror??

Nu ringde jag upp till Hylte Lantmän igår, så nu ska jag skicka in den igen för service och förhoppningsvis får jag en ny kamera som fungerar som jag hade förväntat mig när jag köpte den. Vill ha en Stealth Cam igen den fungerade perfekt!!!

I helgen blir det jakt för hela slanten. På lördag ska jag ut och se om man nedlägga en dovhjort på marken vid Veberöd och på söndag ska ha vi ha hageljakt på rådjur och hare vid Löberöd!!

Hoppas detta är sista bilden jag lägger upp från den nuvarande kameran. Ja klockan hade flippat ut helt också.....


Ett tag sen nu..

Inte blivit någon jakt på två veckors tid nu. Snön och kylan gör att man drar sig för att ut och jaga. Nästa helg har vi planerat in en drevjakt i Markaryd men snödjupet är nog för djupt för att tyskarna klara av att driva runt där..

Idag åker jag till Monaco för att fira mors födelsedag, tillbaka på tisdagkväll så inga uppdateringar i helgen blir det!

Skitjakt på era alla....

RSS 2.0