Småviltsjakt imorgon

Hade egentligen planerat att hänga med på grisjakt imorgon men vi ska fira Linn imorgon då hon fyller 30 den 5 dec, så det är bra och vara nära hemmet. Så det blir en småviltsjakt imorgon precis runt husknuten med sötande jaktlabbar.
 
Fyllt på ena åteln i veckan med majs så den är laddad om snön nu kommer. Gott om svin på åtlarna, micke satt där i veckan men han lämnade åteln en timme för tidigt!
 
 
 
Trevlig helg och skitjakt på er som ska ut i helgen!
 
 

Vildsvinstrippel

Dags för drevjakt i Maglehem idag. Sju man som samlades klockan 09:00. Började med att skjuta in bössan innan jakten då jag är tillbaka med mickes hemmaladdade Swift Scirocco ammo. Alaskakulan har funkat bra under detta året den med.
 
Tog ett pass pass vid ett stengärde med bokskog bakom mig och lärkskog framför mig. Drevet kom från lärken så jag stod på en stubbe och hade uppsikt över lärkskogen. En räv slank förbi en passkytt i början. Sen lungt ett tag tills jag hörde ett himla prassel bakom mig. Vänder mig och om och ser ett koppel av grisar komma inne i bokskogen, var inte beredd på detta då drevet gick från andra hållet. Men något hade gjort att denna flock hade börjat röra på sig.
 
Två stora suggor främst sen en massa mindre brungrisar. De kommer rakt emot mig och när suggan år på 15m skjuter jag en av de små, sen springer de loss och går emot vänster, lyckas få ned två till och det gjorde nytta att man var och sköt på http://www.shootingevents.se/ i torsdag!
 
 
 
 
 
 

Jakt ikväll

Dags för en åtelrunda ikväll. Är lika frustrerad varje dag över att man inte hinner ut innan det är mörkt för att kolla till åtlarna eftersom man måste ju jobba också.
 
Började med att lägga ut mat på berget, där hade varit gris efter att jag sköt i lördags men åtelkameran hade jag haft hemma i helgen, så idag blev den uppsatt igen.
 
Sen vidare upp till andra åteln, hade två säckar med bröd på ryggen och smög inte direkt men när jag kom fram till tornet 30m från åteln tände jag belysningen och där stod ett gäng årsgrisar. När jag tände lampan hörde jag suggan börja brumma men de små brydde sig inte. Sköt med lite stöd av tornet så kändes inte helt tryggt. Men grisen föll i skottet. Skottet hade gått in bakom örat och ut i bogen. 38 kg vägde den lille galten!
 
Har införskaffat en Heck Pack som fick bekänna färg redan i helgen när vi fraktade kronhjorten till slakteriet.
 
 

Kron & Vildsvin

Blev en jakt igår, smög mig in på två rådjur men lät de passera,då jag var ute efter dov men ingen ville visa upp sig. Imorse dags för kronhjort, hade två hindar ute.
 
I eftermiddags tog jag och micke ett litet drev med hans Wachtel. Tre kronhindar och tre rådjur drev Lando runt, riktigt bra jobb gjorde han. Djur efter djur gick han in och drev ut till oss.
 
Efter drevet blev det en passjakt. Hade ute en liten bock först sen kom grisarna men de stack igen, efter en stund kom de tillbaka och när de väl kom ut från tätningen sköt jag en liten galt.
 
I sista ljuset så kom en kronhjort ut. Räknade taggarna och de stämde in med vad vi får skjuta så den sköt jag med två skott innan den la sig. Alltid lite jobb med ett så stort djur, men micke och brosan hjälpte till så vi fick ordning på allt.
 
 
 
 
Sitter fint med en whiskey nu ikväll. Imorgon är det älgjakt på schemat!

Småviltsjakt

Igår hade vi småviltjakt uppe på berget tillsammans med två grannlag. Det resulterade i lite småvilt, när vi var klara med ett fält drog grannen igång sin jakt där på ankor. Uppfödda givetvis och där flög flerahundratal ankor förbi oss men nu hade vi dragit oss för långt bort. Det var skottsalvor i en 20min i sträck så de hade nog en del ankor och plocka sen,
 
Vi skulle haft någon med kula då vi hade uppe både dov, kron och sju grisar i den ena såten. Men det kör vi med nästa gång den 8 dec. Rätt seg i benen i dag.
 
 
Lutar åt en runda ut till Maglehem i eftermiddag, två månader sen sist jag var där ute.

Fisket i helgen

På fredagen var det fiske i Stora Vångagylet. Väldigt höga förväntningar som vanligt men det var trögt. Peter fick upp två stycken på dragrodd på förmiddagen. På eftermiddagen ytterligare en på samma metod. Tillsist tröttnade jag och det blev riktigt flugfiske från båt, regnbågarna var som tokiga i min lilla Montana och det kom upp tre stycken till i båten och två tappade tyvärr. Alla stod inne bland näckrosorna i vassen, en riktigt bra avslutning på den dagen.
 
Flugströmmen på lördagen var inte alls som förväntat, fick bara upp en tappade ett flertal stycken, flugorna och tafsen gick av.
 
 
 
 
 
 
Satt ute igår på berget fram till 20:15, kameran talar sitt tydliga språk ( som fortfarande är inställd på sommartid ).
 
På lördag är det småviltsjakt på schemat.

RSS 2.0