Vildsvin nummer fyra

Tog med Linn upp till "nya åteln" ikväll. Grisarna har ju varit där frekvent de senaste två veckorna. Kom upp vid nio tiden och jag såg att där inte hade varit någon direkt aktivitet sen jag var där igår och la ut bröd. Hörde rådjur som skällde ut något när vi hade suttit en stund.

Hade som plan att sitta tills det blivit mörkt och sen ge upp. När klockan är 21:45 säger jag att nu ger vi upp, precis då hör jag ett knak. Sen var där något som smög runt en 10min bakom åteln, men sen hör man fler grisar på gång till vänter om oss. De är försiktiga men tillsist kommer de fram en hel flock. Väntar en stund tills en står ensam, det är tillräckligt skjutljus med rödpunkten på så jag låter skottet gå på en som ser lagom stor ut. Knall fall och de andra drar iväg.

Årsgris galt!


Jakten igår

Inget fällt igår men tyckte jag hörde en del grisaskrik i skogen. Skadorna på ärtfälten var inte att leka med, ska ta foto på det nästa gång, det minneskortet åkte in i åtelkameran där ute.

Satt och kollade på gamla åtelbilder från i våras och visst är det samma brokiga gris som kom med alla de andra runt midsommar förra året som är på bilderna i tidigare inlägg. Ska inte skjuta bort den brokiga! Den enda flocken man känner igen :)


Jakt ikväll

Ikväll blir det ett vildsvinspass ute i Maglehem med en kollega! Bra vindar för jakt där både för att sitta på fältet och för att sita vid åteln!

Bäverjakten var spännande, kul och prova ett nytt jaktsätt från kanot. Första morgonpasset kom där en bäver simmande emot oss men den fick vind och dök ned och in i hyddan direkt. Såg en bäver till på sista passet men inget skottläge. Får prova lyckas igen nästa vår!

Åtelkoll idag, gott om gris på åtlarna och nya kultingar har det kommit uppe på berget.

Nu är även resan till Bornholm bokad i mitten av maj då vi ska på vårbocksjakt.Ett myller av kultingar!
Bäverjakten igång :)!

20120421440 (MMS)

Bäverjakten igång :)!


Åtelkoll

Imorgon åker vi upp till Vänersborg för bäverjakt och lite fiske under helgen. På åtlarna går där gott om gris på ena åteln, inte på berget men inte så konstigt eftersom där föll en för en vecka sen, tar väl ett tag innan de kommer tillbaka. Satt ute i tisdags, hörde gris men inga som kom fram gav upp vid elva. Hade belysningen på kanske det som störde dem.

http://www.youtube.com/watch?v=4EbFxnyYLUw&context=C44b10caADvjVQa1PpcFPEWouo3Y_817PJQR1t5GTwiCPm3W1k4S0=

 Fisket i Harasjömåla gick bra, fick fyra stycken i strömmen på morgonen, tappade sen två under eftermiddagen.Tyvärr har jag även fått besök av de andra fyrbenta som går på marken två dagar i rad....


Filmer

Satte kameran på film sist jag var på åteln så här kommer två klipp. De kom 21:30 och 22:30 onsdag och torsag. Inatt var där en ensam gris som kom vid halv två tiden på natten. Ska grillas ikväll sen åker vi till Harasjömåla imorgon så jakten får vänta tills nästa vecka!

Fick ett kort på en vit dovhjort i Öved förra veckan när jag kom där en tidig morgon. Där var en strörre flock med handjur men de stod för långt från vägen.

http://www.youtube.com/watch?v=FrSCx8jVveE&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=nSYdnhtgPJo&feature=channel&list=UL


Vildsvin nummer tre 2012

Hade som plan att sätta mig på berget ikväll tills det blev skymning, om det inte blev utdelning där åka vidare upp till andra åteln eftersom besöken ofta är lite senare där. Nu blev det inte som planerat utan jag kom på plats i tornet på berget vid 20 tiden, såg att tjärpinnar var välta och allt bröd uppätet, så där hade varit besök sedan i måndags. Efter en stund hoppade där ut en hare på åkern som jag kunde sitta och studera. Tyckte mig höra en del skrik från salixen men var inte säker eftersom regnet hade börjat tillta och fåglarna höll på och kvittra.

Rätt som det var kom där något litet brunt fram till åteln, OJ det är ju en liten kulting, sen kom syskonen fem stycken och efter det suggan. Jaha tänkte jag, ja det ska bli kul att sitta och studera denna flocken utan något skjutbart i. Men direkt efter suggan kommit fram dyker där upp fler grisar i skogskanten, tre stycken årsgrisar springer fram men blir direkt bortstötta av suggan! Så håller det på en 5 minuter tills de kommer fram tredje gången och nu har det tillkommit en stor gris till. Förstorar upp kikaren för att kunna se om någon är en årsgalt, jodå där är ju en. När galten rör sig ut från foderautomaten i långsam gångfart låter jag skottet gå och galten faller ihop på plats precis som tänkt. Grisarna flyr i full fart in i skogen och man hör de en stund efter sen drar de sig undan.

Ringer brorsan som snäll som han är kommer ned med traktorn och hämtar upp grisen till mig.Årsgalt :)

20120412436 (MMS)

Årsgalt :)


Åtelkoll

Igår på berget, där hade varit gris men batterierna i kameran var nästan slut så den hade bara tagit bilder på dagen. En räv som har visat sig två gånger där nu. I onsdags när jag satt kom där två grävlingar i skymningen ett himla pipande på dem.Valde fel åtel i onsdags, klockan 22 kom där en flock på andra åteln. Gris fyra nätter i rad där men nu är det middag två kvällar i rad så ingen åteljakt hinns med. I tisdags gick jag hem 23, grisarna kom lite över tolv...

Fiske i Harasjömåla den 15-16 april. 21 april bär det det av till Uddevalla för att jaga bäver.Justerade ljusstyrkan i Picasa :) Lite skillnad..Glad Påsk


Flugfiske i Trollemölla

Hade turen och vinna en fiskedag i Trollemölla som gick av stapeln idag! Riktigt kallt imorse -7 här hemma, och det var kallt när vi började fiska klockan 08.00. Fiskekvoten var fyra stycken och det hade jag fått inom 45 min men jag fick börja släppa tillbaka +5kg regnbågar. Skulle släppt tillbaka de i början istället men men! Åtta stycken blev det totalt och fyra stycken med mig hem. Riktigt fin fisk och väldigt bra tryck i alla man krokade på. Största som kom upp vägde 9,2kg, ingen liten pjäs!


Jakt ikväll

Ikväll är det äntligen dags och sätta sig ute i skogen igen! Bra vindar och gott om besök på åtlarna! Jag och micke tar varsin åtel.

Trots att batterierna har halva batterikraften kvar blir de mörka som bara den.


RSS 2.0