Smygjakt på dov

Började min julledighet den 23 dec och tog mig ut till en av markerna i gryningen. Var på väg tillbaka till bilen när jag såg en flock med hindar och kalvar ute på ett hygge.
 
La mig ned och väntande in bra läge och efter några minuter kom där en smalhind i pass och skottet gick. Följde hjorten och såg att den var bra träffad, hon hade stått lite snett så utgångshålet hade tagit i levern, blev en flyktsträcka på 50m.
 
Bössan jag sköt med var min morfars gamla Husqvarna 6:5:a som numera fått en ny skepnad i form av nytt swarovskisikte och hoguekolv.
 
Har även varit ute på gåsjakt i juldagarna och några gäss har vi fått ned.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dovhjort

I lördags hade vi drevjakt uppe på berget med grannlagen. Vi hade uppe väldigt mycket dovhjortar och rådjur. För ovanlighetens skulle ingen kron men vi hann inte jaga av den sista såten och förmodligen stod de där inne, nära vår sockermajs som börjar bli hårt åtgången.
 
Jag fick en stånghjort i pass i första såten, en liten rådjursbock sköts i andra såten.
 
 

Fyra julskinkor

Satt på åteln i Maglehem igår en timme, blev rastlös och gav upp. Vildsvinen har varit ute i hagarna frekvent så smög mig ut där och direkt fick jag syn på tre årsgrisar. Kom in på 40m och sköt den ena, den andre sprang runt sin kompis och undrade vad han höll på med, det skulle han inte gjort. 30kg levandevikt.
 
 

RSS 2.0