Kronkalv

Blev ett kvällspass på berget ikväll. Kom ut två spetsar, två hindar och två kalvar rätt tidigt men på för långt håll. Under tiden kom vildsvinen ut på åteln men det var fel vind så det drog sig snabbt undan igen.
 
Hjortarna kom längre och längre ned mot mig och tillsist var de inne på skjutavstånd, bestämde mig för en kalv ikväll. Skottet gick och hjorten föll ihop på plats.
 
 
 
En tjurkalv som vägde 53kg passad.
 
Kameran på andra åteln har börjat sturla. Den tar bilder men alla bilderna har samma klockslag som den första, får väl skicka tillbaka den inom kort.

Tjurkalv

Idag var det Älgjakt och efter två tomma såtar på älgar så i den sista fick vi äntligen upp en flock älgar. Kom ko+kalv och tjur i mitt pass, jag förvaltade chansen bra och kalven föll på plats. En fin tjurkalv och första älgen för denna säsongen på denna marken. Vi har hondjur och två kalvar kvar på licensen så det får bli nya tag inom kort.
 
En riktigt kall morgon och det började inte speciellt bra då en hare kom framför Mazdan vid Sösdala och halt på vägen gjorde att det inte blev en panikbromsning men med påföljden att spoilern blev spräckt. Men hellre det än att ha hamnat i diket och missat jakten!
 
Micke sköt en liten kulting på ena åteln i veckan btw.
 
 
 
 
 
 
 
 
 En bild från den nya åtelkameran. Väldigt sällan där kommer brokiga grisar på mina åtlar här hemma men dessa har visat sig några gånger på sistonde.
 

Gris

Älgjakten var inte en lyckad tillställning. På måndagen sköts det en liten pinntjur efter folkdrev, ingen annan älg såg.
 
På tisdagen regnade det som bara den och ingen älg sågs till. Fem grisar hade vi uppe men på den marken fick bara älg skjutas.
 
På onsdagen såg vi en kviga men den kom vi inte heller åt.
 
Var tänkt att jag skulle jaga kronhjort här hemma på tors och fre men en feberfrossa satte stopp för det. I söndags tog jag mig ut i regnet men kronhjortarna kom ut för sent och på för långt håll. Vi har tre stycken kvar på licensen så det ska nog lyckas inom kort. Tog en liten kulting i söndags istället.
 
 
 
 
 
 
Satt ute igår på gris på andra åteln men de kom inte mellan klockan 19-21 som de brukar. Några stora galtar har visat sig för kameran och två större flockarna med gott om avskjutningsgrisar i.
 
Köpte en våg i veckan som går till 200kg så den lille galten på bilden blev vägd till 13kg passad vikt.
 
 

Älgjakt på gång

Satt ute i veckan på gris men för sent på pass, de hade redan varit där när jag kom dit.
 
Lite bilder från åtelkameror. Får väl se nu under älgjakten om vi får upp några grisar. Älgjakt blir det måndag-onsdag och på torsdag får det bli att passa på kronhjortarna.
 
Idag tog jag med hagelbössan på min åtelrunda. När jag kom upp till fälten låg där flera hundra gäss men att smyga sig på gäss är inte så lätt. En lyfte och sen lyfte resten av flocken, låg några ankor i dammen men mitt skytte var inte bra! På vägen hem över fältet sprang där upp en hare som jag fick ned med första skottet. Självförtroendet åkte upp till sin normala nivå direkt!
 
 
  
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0