Skitjakt...

Tydligen var det två andra i jaktlaget som också bestämt sig för att jaga ikväll så åtelplatsen var upptagen. Satte mig i en skjutstege där grisarna brukar ha daglega, såg ett vildsvinsbo inne i en tjörnebuske men inga grisar kom ut vinden låg rakt emot boet så kanske därför.

Bättre kommunikation innan jag åker dit nästa gång!!

Ikväll blir det jakt

Varit lugnt med jakten nu i två veckor först sjuk och sen var det dags att börja jobba och komma iform igen. I tisdags var jag dock ute en runda för att kolla till åtlarna. På berget är där ingen gris samma fenomen som de andra åren, när värmen kommer har de tillräckligt med föda på vallarna och på fälten verkar det som.

På den nya åteln hade där varit rejält med aktivitet som vanligt.

I måndags var där en i jaktlaget i Maglehem som lyckades nedlägga en årsgris på åteln, hade kommit två stycken.

Ikväll får det nog bli Maglehem, ska vara bra vind där ute och ett tag sen jag jagade där!!

Läste om ett trikinfall på en gris i Kalmartrakten, tur man trikintestar de grisar man skjuter.

Info kommer imorron om jakten!!

Influensa

Fick influensa i tisdagskväll. Hade hoppats på att det skulle släppa till idag men tyvärr inte så vi fick skjuta på bäverjakt och de andra tänkta aktiviteterna. Nu är det verkligen fel period att vara sjuk vid kanonväder, man vill bara ut!!

Satt och kollade på gamla åtelkamerabilder från berget, det största antalet grisar jag fått på bild där uppe var hösten 2009, grannen fick också de på bild men de stannade inte där en längre period tyvärr! Två veckor sedan jag var upp och kollade till åteln där får bli en tur dit till slutet av helgen om kroppen tillåter!

Var inne hos polisen i Lund i tisdags och lämnade in licensansökan bara och hoppas att det inte tar alldeles för lång tid!!

Massa grisar...

Glad Påsk!!


Bäverjakt på gång

Nu i påsk är tanken att vi ska till åka på en liten minisemster fre-månd. På söndag kommer vi landa utanför Vänersborg för att hälsa på en bekant och prova på bäverjakt från kanot! Ska bli spännande med en annorlunda jaktform.

I Harasjömåla gick fisket riktigt bra, fick sex stycken på morgonen inom tre timmar, sen blev det trögare, tappade två på eftermiddagen sen.

Lägger upp några bilder på vilt som fastnade på kameran vid nya åteln förra veckan. Den satt lite för väld dold så grisarna som kom i lördags fastnade inte.
En riktig närbild på ngt djur, rådjur eller dovhjort ser det ut som!


17 påsar kött. Mellan 15-20kg rent kött. V...

20110419175 (MMS)

17 påsar kött. Mellan 15-20kg rent kött. Var uppe o lämnade lämnade en del från gyltan till grannar igår. Nu behövs det inte jagas på ett tag frysen full!! Det tar emot lite att sälja hela grisar till viltslakterier det är en del av jakten att slakta och äta det jag skjuter!


Fyra bågar drillade!! Riktigt härligt fisk...

20110418173 (MMS)

Fyra bågar drillade!! Riktigt härligt fiskeväder!


Nu drar fisket i harasjåmåla igång

20110417169 (MMS)

Nu drar fisket i harasjåmåla igång


Galt på ca 55kg

Åkte upp till nya åteln igår för ett kvällspass, var ändå chaufför igårkväll så vad passade inte bättre att göra under tiden man väntade på att klockan skulle bli ett halv två än att skjuta mig en gris!!

Nästan fullmåne igår men molnen försökte hindra månen från att lysa igenom. Fast detta var den en ljus natt, bra västlig vind så denna gången slapp jag sitta i skjutstegen. Klockan 23 hörde man att där var djur på gång, trodde först bara det var en gris som var på G, men tre stycken relativt stora grisar entrar scenen. Det var lugna vildsvin jämfört med den andra flocken som kom i onsdags. Dessa gjorde inte mycket ljud ifrån sig och var en endast intresserade av majsen.

Efter en stund gick den ena grisen till sidan som också såg ut att vara den minsta, tyckte mig se på kroppsformen att det dessutom var en galt så jag lät 30.06:an tala men reaktionen att alla grisarna for iväg!!

Fram på skottplatsen och tydligt spår av en lugnträff, bara en 20m från åteln låg grisen!!
Galten hittad!!

20110416168 (MMS)

Galten hittad!!


Eftersöket kan börja! Kom 3 grisar

20110416167 (MMS)

Eftersöket kan börja! Kom 3 grisar


Nu är grisen flådd

Här kommer en bättre bild på grisen från igår. Som sagt jag satte mig vid 20:30 tiden, vinden var helt kass för att sitta i tornet, men jag hade förberett med en skjutstege på andra sidan om åteln så man kan sitta oavsett vind. Så igår fick det bli den obekväma stegen och den står inne i skogen så där är bara en tre gluggar man kan skjuta i.

Grisarna kom vid halv tio vänster sett från åteln, trodde de skulle vända om eftersom de skulle passera mina fotspår men ingen reaktion de bara travade på fram till åteln och en fastnade för tjärträdet. Satt och observerade de en stund innan jag valde att sätta på åtelbelysningen, samma reaktion som sist alltså ingen. Så det var bara att vänta en stund till grisen nedan gick ut från klungan och in i ljuset då small det!!Nu är den flådd och styckning får ske på lördag. För på söndag åker vi till Harasjömåla för flugfiske. Ska fiska i småsjöarna på söndag ocg flugströmmen på måndag. Läste på deras hemsida (www.harasjomala.com) att det gick kvar en del stora sedan deras storfiskedag de hade haft igår. Bara och hoppas att de inte blir huggvilliga förän på måndag :)

Fick ansökan om licensen för Sakon idag så det får bli ett besök på Polisstationen snart!


Blev en liten gylta inatt på 40kg på nya å...

20110414159 (MMS)

Blev en liten gylta inatt på 40kg på nya åteln. Där kom en hel flock på olika storlekar tog en av dom minsta!! Gick en 20m efter skottet trots ena frambenet av!


Impulsköp!!

Beställde en ny bössa idag! Har gått och tänkt länge och letat efter rätt tillfälle, idag kom det! Sako -85 Finnlight 30.06, Flutad pipa. Sprillans ny!!!


En fin sexa

Åkte upp till brorsans mark för att se om där var några grisar som hade tagit daglega men de verkar ha stuckit där ifrån inga nya bök direkt sedan sist. Ändå en trevlig runda då jag fick syn på tre rådjur en liten sexa och två getter gick och betade på vallen.

Bara rådjur på kameran på berget så nu tog jag och plockade ned den för att sätta den på nya åteln igen några nätter. Det gick ju bra sist, tjärpinnarna var välta där idag igen och majsen slut på marken.


Mkt vildsvin

Vi var ute på Österlen på lite fika igår och passade på att ta med bössan för att avsluta kvällen med vildsvinsvak. Ingen som suttit där sen jag sköt grisen där sist i slutet av februari. När vi var på väg mot åteln såg vi hur grisarna bökat upp vallarna runt skogen.

Började med att sätta upp min mobila åtelbelysning på ett träd 30m från åtel och tjärade samtigt in stubbarna.

Tog inte lång stund innan man hörde knak inne ifrån skogen och grisarna var på väg. Man hör hur det är flera olika djur som går runt där inne. Rätt som det är hör man bara hur en grymtar till och sen är dom som uppslukade av jorden. Vinden som sabbade för oss tyvärr... Den enda vi såg var fem dovhjortat som letat sig ut på hygget.

När jag kollade av kameran igår såg man att där är gris nästan varje kväll, och det är olika flockar som har letat sig dit. Klockan går på vintertid, lyckades inte ställa om den heller, kameran verkar ha flippat ut lite, får se om den blivit normal till nästa gång. Den verkar ju i alla fall ta bilder så jag lät den sitta kvar.
Ska ut i den fina vädrat nu och kolla till åtlarna här hemma. Blir nog ett pass i brorsan enar ikväll!!


Tråkigt väder...

På grund av skitväder och blåst igår så höll jag mig hemma. Åkte upp till nya åteln och fyllde på med fyra säckar majs så nu lär det klara sig någon månad. Pinnarna välta och all mat slut som vanligt när jag tittat till den åtéln de senaste veckorna. Två veckor sedan en kompis satt på pass där så ikväll ska dra mig upp där om inte regnet börjar ösa ned igen!

Bonden ute i Maglehem hade mejlat om där var grisskador på hans vallar så det får väl blir ett pass där ute nästa vecka när månen är på G och om det blir bra väder. Grisjakt hör inte ihop med blåst regn för min del...framförallt inte blåst då vinden snurrar och man kan inte lokalisera ljud på samma sätt som när det är vindstilla.

10 dagar kvar till nästa fiske i Harasjömåla! En kompis som uppnår den eminennta åldern av 40 år så vi har bjudit med honom dit för två dagars fiske. Småsjöar på söndagen och avslutningsvis flugströmmen på måndagen!!

Lyckades äntligen få en mullvad att gå i en fällorna jag har på tomten. De kan göra bra skador på gräsmattan....


SMS-inlägg

20110402130 (MMS)


En upptagen på 2kg denna fick gå tillbaka!

20110403135 (MMS)

En upptagen på 2kg denna fick gå tillbaka!


2,5 kg båge

20110331129 (MMS)

2,5 kg båge


RSS 2.0