Filmer på vildsvin

Åkte upp till berget idag för ett pass trots att vinden var helt fel satte jag mig en stund. Kom på pass precis innan det var bäckmörkt vid 16:40 , såg ganska snabbt en kapital kronhjort komma ut längre upp. Efter den såg jag två svarta skuggor, vildsvinen som gått ur salixen för att böka lite i leråkern. Bestämde mig för att smyga mig på dem i en inte alltför bra vind. Slutade precis som förväntat, suggan kom upp på vallen och kollade på mig för att sen springa in igen och resten av flocken sprang med.

Satte mig sen i tornet en timme och hade en stor gris nere vid tjärträdet men den försvann fortare än fortast.

Nu hade där blivit några filmer på vildsvinen. De är där varje kväll och de kommer tidigt precis som idag. Lite batteristyrka kvar därav att filmerna inte blivit på 20 sekunder som inställningen var på.

http://www.youtube.com/watch?v=gRITAL1xe4M

http://www.youtube.com/watch?v=ErTHHdox1RE


Gåsjakt i lördags

Var utanför Malmö i lördagskväll och jagde gäss. Bra förhållanden, rätt vind och molnigt. Tyvärr flög där inte mycket gäss denna kvällen. Mestadels grågäss och de kom högt för det mesta, men micke han lyckades få ned en i alla fall.

Roligt jakt det händer saker hela tiden, får man testa på igen när kylan kommer och fler gäss som passerar!Skulle hämta rådjurstroféerna igårkväll men blåsten gjorde att jag höll mig hemma. Kalas ikväll får se om jag hinner hämta dem innan! Västlig vind i veckan ingen bra vind för grisjakt tyvärr...


Bilder

Lite bilder på grisarna från kameran. Hittar inte min fjärrkontroll till kameran så den står fortfarande på att ta endast foto, ska ställa om till video när jag väl funnit den. Nu är det blåsigt nere i Skåne och fel vindar så det blir inget vildsvinpass ikväll som jag annars hade tänkt. Nytt batteri ska åka i den ena automaten idag, bara och hoppas att det gör att den börjar fungera.

En flock till som kom efter det att kollegan sköt grisen i måndags.

Vildsvin

Igår satte jag ut en kollega på berget. Lämnade av honom klockan 16, sen körde jag hem och flådde dovhjorten. Körde upp om andra åteln men det duggregnade lite och där hade inte varit besök på några dagar så jag åkte hem. Fick meddelade under tiden om att han hade gris framme men han kom inte åt att skjuta. Meddelade att vi bryter vid 22, vid 21:50 ringer han och säger att han skjutit en kulting.

Totalt hade hade han sett ca 25 vildsvin under kvällen. Först en flock om 5 stora 60-70kg redan vid fem tiden, sen några ensamma stora grisar och sen sista flocken var två suggor med 14 kultingar. Bra att han väntade och tog en liten kulting!


Jakt imorgon

Imorgon får det bli ett pass ute i Maglehem kanske någon hjort kan komma i pass. Satt ute en sväng ikväll på berget hade en fin kronhjort och två kronhindar ute i skymningen.

Lite bilder på vildsvin som hade varit där i veckan. Dags och satsa på vilsvinen snart igen men det är dimmigt på kvällarna här nere i söder.

En gris som varit framme i skymningen :)Dovspets

Igår kom jag hem från jobbet precis innan det var mörkt så jag åkte upp till marken vid Veberöd för att smyga runt. Gick upp om ängarna och där mellan dem är där en skogsdunge med glesa tallar och i änden av den täta enebuskar. Hörde hur där knäckes grenar men jag tyckte inte var lönt att försöka smyga i helt vindstilla väder. Såg efter ett tag att det var två hindar och en skovelhjort som gått ut från skogen och vidare. Typiskt jag inte kom ut tidigare.

Idag körde jag hem lite tidigare, på med jaktkläderna och ut till marken, tog med mig sittstolsryggsäcken och satte mig inne i dungen där hjortarna kom igår. Satt i rätt vind och rånarluvan på. Det tog inte mer än max 10min innan det knakade till nere ifrån enarna, ser att där kommer hjortar genom skogen. Först en hind och kalv, efter dem en spetshjort. Ser att hinden stannar upp på 20m och kollar misstänksamt på mig, även kalven och spetshjorten kollar på mig, hade velat släppa fram fler av hjortarna men hinden har sett mig och vänder sig om då låter jag skottet gå mot spetsen som står i en liten liten lucka mellan några grenar och den faller i skottet. Går fram till den ser att resten av flocken står längre ned i skogen, en stånghjort bland annat. Skottet hade gått in högt framför bogen och ut genom ena lungan.

Nu blev det ingen jättehjort vilket var mitt mål eftersom jag visste att där var större inne på marken men det kommer fler gånger!


 


Helgen

Som sagt det blev inte så mkt jakt i helgen då andra familjära saker var inplanerade, bland annat gås middag igår på Dalby Gästis! Mkt gott.

Var ute på marken vid Veberöd och såg två dovhjortar och två rådjur. Det luktade verkligen brunst där den ena dovhjorten stod. Den andra var en lite spetshjort, får se till helgen om man kan få en av dem i pass istället. Rådjuren jag smög mig in på var en get med bock, fick bara geten i bra läge så den fick gå vidare.

Har problem med automaten på den åteln, spridaren gör lite som den vill, ska se om jag får rätt på den idag, har laddat batteriet och får väl justera spridaren ngn centimeter.

Blev ett pass igår

Blev ett två timmars vakpass igår på berget från 20-22. Hörde en gris som fick och fnysde inne i salixen, annars inget. Blir lite jakt i helgen då annat är inplanerat. Imorgon är det styckning av kronhjorten på kvällen.
4,2 och 1,8kg lokala flugdammen :)

20111108357 (MMS)

4,2 och 1,8kg lokala flugdammen :)


Åtelfix

Var nere och fyllde i majs i spridaren på berget igår. Bra med aktivitet på båda åtlarna och nu är det nästan fullmåne så det får bli grispass ikväll och imorgonkväll om inte dimman sabbar det igen. Kollade även av kameran ute i Maglehem i fredags, där är inte lika mkt aktivitet som här hemma två gånger per vecka är de på åteln om nu kameran tar kort varje gång. Litar inte helt på den, i våras levde den sitt eget liv ibland och tog inte bilder som den skulle. Ingen av de två grisarna jag sköt fångades på bild.
Dagens drevjakt

Idag var det dags för den gemensamma jakten på hemmamarkerna. Började med andjakt och harjakt på berget. Första dammen gav en and, var gott om änder i alla tre men skyttet var tyvärr inte på topp och änderna flög upp innan vi hann fram till sista dammen. Dimman var väldigt tjock imorse så vi började med hageljakt.Vi fick även upp tre harar och en räv i första drevet. Själv sköt jag bom på både en and och en hare. I såt nummer två var dags att driva igenom brorsans enbuskage. Vi var tre man som hade studsare och tre med hagel. Jag tog ett bakpass precis i början av såten, drevkedjan hann inte mer än in förrän det brakade loss och fram kommer två kronhjortar, en hind  + kalv. Siktar in på kalven och låter skottet gå, en hög träff i ryggen så det fick bli ett fångskott i halsen också. Efter skott nummer två kommer en 8 taggare kronhjort rusande längre ned, ena drevkarlen höll på att bli översprungen av den. Majestätiska djur att se på så nära håll. Även en räv slank ur den såten.


Dags för mark nummer två och nu var det bara andjakt. Nisse som var med fick nedlägga sitt första vilt en and. Som krydda på moset lät vi inte hunden hämta den utan nisse fick simma över ån för att hämta den :) Har man inte badat innan år var det dags nu :)Mark nummer tre hade vi räv, rådjur och hare upp men inget nedlagt. En riktig trevlig jakt med trevliga vänner sällskap. Ikväll blir det avslutning med middag här hemma!!


Dimma=vildsvinen går säkert

Ja då var det dimma ikväll också. Är inne på minst andra vecka nu. Körde upp om åtlarna innan sikten var väl en 50m på båda ställena. Gott om gris på båda åtlarna mest på berget. Där är gris varje natt och har varit nu sista två veckorna, de har verkligen hittat till matplatsen all majs var borta och halmen rejält utspridd. Men jakten får vänta tills dimman försvinner.Ser nästan ut som den lille gyltan närmast har spenar, eller?


RSS 2.0