Drevjakt Söderåsen

Var medbjuden som gäst i lördags på Söderåsen - ett område som hyser väldigt gott om vilt och framförallt dov.
 
Första passet på förmiddagen kom där en ensam hjort springande inne i skogen, hann inte se vad det var för sort. När jaktledaren blåser av såten ser jag en mindre flock komma smygande på 50m, ser snabbt att det är en herrklubb med olika modeller.
 
Andra passet på eftermiddagen gav heller inget. Men en trevlig dag och alltid trevligt att komma iväg på andra jaktområden.
 
På kvällen satte jag mig i skymningen på kron och där kom nio kronvilt i pass men de höll sig på fel sida gränsen och när de väl gick över gränsen var det på 400m.
 
 

En vecka full av jakt

Måndag: Hade framme tre kron på morgonen på långt håll. Körde sen en mindre drevjakt med våra gäster och även där kron uppe men fel sort. På kvällen drog regnet in men vi trotsade vädret och Tobbe fick en dovspets.
 
Tisdag: Körde upp till Markaryd för älgjakt, satt på pass på kvällen men ingen aktivitet.
 
Onsdag: Älgjakt med löshund, en ko och en tre taggare skjuten. I sista såten fick jag en ko+kviga i pass på 30m men då var det endast kalvar lovliga. Efter älgarna kom där en stänkräv i pass för mig.
 
Torsdag: Älgjakt med löshund igen, hade inne kviga och pinntjur i såten men inget skjutit.
 
Fredag: Kvällspass på hjort och vid sex tiden kom där en ensam dovspets på 130m, fick in en bra lungträff och hjorten sprang 80m innan den la sig. Såg även två kron när jag gick till bilen.
 
Idag var det åtelkoll och fylla på mat. Grisar på alla åtlarna, på ena marken hade grannlaget på godset drevjakt och det small lite väl bra. Förhoppningsvis klarade sig några grisar undan skyttarna....
 
 
 
 
 
 
 

Drevjakt på Österlen

Samling klockan 09:00 och hundarna släpptes vid vid halv tio. Grannen sköt på ett djur ganska kort efter släpp (som visade sig vara bom) och någon minut efter kom där en dovhind med kalv till mig, med två visslingar så stannade båda djuren upp och jag sköt på kalven som tecknade bra, såg inte var den la sig men var säker på en bra träff. Hinden snurrade runt länge vid mitt pass. Sen kom där inget mer och jag gick och drev vid slutet på andra sidan marken och då fick kompisen ned ett bockkid.
 
Kalven jag sköt på hade gått 40m med en bra lungträff. Lite extra roligt då det var första gången jag jagade med min morfars gamla Husqvarna 6,5:a.
 
Gott om vildsvin på åtlarna, har dock inte blivit några åtelpass på ett tag men nästa helg får det bli ett pass och sen drar både kron och älgjakten igång.
 
 
Blev en bock innan i veckan med.
 
 
 

RSS 2.0