Blev en liten runda ut på marken idag

Hann ut på ett kvällspass uppe på berget innan det blev mörkt idag. Satte mig nere vid enarna och ganska omgående kom där åtta kronhjortar smygande inne i tätningarna. Hindar med kalvar var det som hade stenkoll på mig nästan direkt fast jag satt så stilla jag kunde gömd bakom ett träd. Misstänksamma till tusen så de valde en annan väg än deras tilltänka. Hade de som närmast inne på 50m, ska köpa mig en ny kamera den andra har fått spräckt skärm efter en hård jaktsäsong i jaktjackan :)


Nere på andra sidan marken vid åteln hoppade där iväg fyra rådjur. Två av de var dessa bockarna :)


Snön är borta

Nu ligger det inte mycket snö kvar ute i markerna längre här nere i söder.

Igår blev det ett kvällspass ute i Maglehem med en granne, lite rådjur och harar var det enda som visade upp sig. Grisar är där ganska gott om på åteln och de kommer relativt frekvent, synd bara att snön är borta nu.


På hemmaåtlarna är där mest rådjur, två gånger förra veckan var där grisar med de bara passerade, väldigt skumt eftersom där är gott mat.

Fick en bild av en gammal kollega på en stor galt som han skjutit under smygjakt utanför Kristianstad. Förra veckan begav jag mig även ut med min 2:22:a för att se om jag kunde ta mig en hare innan de blev fredade. Satte mig ute på fältet på berget i skymningen och visst kom där harar på lagom håll men vad hjälper det när bössan klickade om och om igen. Det var så man skrattade när de sista två hararna passerade mig på 15m :) 

Harjakt

Blev medbjuden på harjakt idag, vi var bara två stycken och kompisens två stötande labradorer. Gick över öppna fält där det är vall och genom en stor nyponhäck. Totalt fick vi upp 12 harar, jag sköt bom på en men kompisen fick ned en. 8 kronhjortar kom smygande över vägen när vi satt och tog en kopp kaffe, gott om gäss i luften men där vi gick idag är det ingen skyddsjakt tillåten.

Snart två veckor sedan där var besök av gris på åtlarna här hemma.

Får se om jag åker ut en runda imorgon för att sitta på dovhjort.


Åteljakt igår

Åkte ut med Peter igår till Maglehem för ett pass på gris. Hade ingen aning när grisarna brukar komma eller om där ens varit gris de senaste veckorna då det var ett tag sen jag kollade av kameran. -10 var temeperaturen ute, men den månen som det var igår var svår att motstå!

Ute på ängen innan skogen sprang där runt två harar men vi gick vidare in mot åteln. Vi kom upp i tornet samtidigt som automaten gick igång klockan 19. Kylan gjorde sig påminnd och vi bröt lite innan halv nio.

Kameran visade att vi skrämt bort grisarna för de var redan på åteln när vi kom.....

En stöddig galt men ingen som är där speciellt ofta. Varit besök tre ggr per vecka de senaste veckorna så vi prickade in rätt dag i veckan igår men fel ankomsttid.


Kallt

Igår satte sig micke på berget och jag satt en stund på andra åteln. Men att sitta i en skjutstege i -15 det gör man inte speciellt länge, hade rådjur/hjort som gick runt bakom mig. Micke hade bara hare framme på andra åteln där det nu ligger ett lass med betor nere också.

I helgen ska jag ta och testskjuta bössan man bli ju alltid lite osäker på hur den träffar efter katastrofen senast!

Älgjakten i Markaryd resulterade i att det fälldes en ensam älgkalv, i övrigt väldigt lite älg och grisspår. Hyfsat gott om rådjur denna gången.


RSS 2.0