Ny foderspridare

Byggde en foderspridare för någon helg sen till den nya åteln. Har haft en rulletunna där tills nu, men grisarna tömmer rulltunnan på några dagar. Fick hjälp av en kompis så igår kom den ut på plats.
 
Gott om grisar på åtlarna, tyvärr fel vindar nu i helgen så ingen jakt. Får se till midsommarhelgen om man kan komma ut på ett pass.
 
Jag fick besked om kronviltstilldelningen i veckan för ena jaktområdet och det blev en hjort upp till fem taggar, en hind och en kalv. Alltså ett extra djur detta året men vi la också till 80 hektar till vårt område som nu är uppe i 360 hektar.
 
 
 
 
 
 
 

Juni

Lite dålig uppdatering här på bloggen men det blir inte så mycket jakt.
 
Startade en ny åtel på en ny mark och det tog inte många dagar innan det hittade dit grisar. För två helger sen satsade jag på att skjuta en lagom gris som kommit mellan 20-22 två kvällar i rad och den tredje kvällen när jag satt kom han lite innan kl 22. En lagom galt på 63kg fick åka med hem. En liten trofé fick det bli då det var första grisen här.
 
Satt ute en tidig morgon på den åteln och hade framme en riktigt stor galt men han får gå där tillsvidare, han har fått namnet skabbgalten av förklarliga skäl :)
 
I helgen ska jag sätta ut en en foderautomat på den åteln.
.
 
 
 
 

 

RSS 2.0