Åtelbilder

Dags för lite uppdatering här på bloggen! Varit ute någon sväng och jagat men utan jaktlycka, på berget stod där en rävvalp på åteln förra veckan när jag kom dit men den var snabb att springa iväg. Såg även en nyfödd kronkalv den gången och en fin rådjursbock.

På andra åteln är där vildsvin nästan varje natt men de kommer konstiga tider. Satt ute igår till 24 och de kom först lite över ett och det funkar ju inte om man ska jobba dagen efter, får se till helgen om jag tar ett nattpass. Dock är där en sugga som fått smått så man får se upp på natten vad man skjuter och det är ju inte det enklaste!Suggan! Hoppas där blir lite bilder på kultingarna också, förra året vid denna tiden kom där kultingar på denna åteln!

Bornholmsbockar

Reste över med färjan från Ystad i tisdags tillsammans med Linn, Micke och Christel. Kom till stugan klockan 00:30, satt uppe och snackade och kom inte i säng förrän halv två och klockan ringde halv fyra. Det var nära att vi försov oss men vi kom iväg tillsist.

Kom på plats i skjutstegen klockan 04:30 och klockan 04:50 ca fick man skjuta. Såg ett rådjur direkt när jag satte mig och kunde efter en stund konstatera att det var en dräktig get. Ingen bock kom första morgonen men spännande och sitta på nytt ställe, väldigt gott om harar och fasaner.

Klockan 10.00 var det bukketräff hos han vi jagade hos. Ett 20-tal andra jägare hade anslutit, pölse och kall öl bjöds det på och där var många jägare som nog inte kom ut på kvällen :) En bock var det enda som hade fällts på morgonen, en fin sexa.

Efter lunch körde vi in till Rönne och käkade lunch och strosade runt lite.


Dags för nytt pass på kvällen och riktigt fint väder men en hård blåst.


Längst bort i hörnan kom där ett smaldjur gående rätt tidigt och senare kom där ut ett till. Men de gillade inte vinden så de gick in i skogen direkt. Vinden var riktigt kass då den blåste mig rakt i nacken. Klockan 21:04 gick solen ned och då var jakten slut men klockan 20:57 kom där ut ett rådjur på fältet, snabbt upp med kikaren och kunde se att det var en fin bock. Ganska drygt håll men jag hade bra stöd i tornet så jag lät skottet gå och bocken föll i skottet! Mitt första vilt i utlandet men förhoppninsvis inte det sista :)


Imorse tog vi nya pass men vinden hade tilltagit och det kom lite regnskurar så inga rådjur visade sig för mig och micke men Jesper som vi jagade hos fick en bock i pass.


Bornholm är en vacker ö och turistsäsongen hade inte riktigt kommit igång, åker vi dit igen blir det nog lite senare i juni/juli för att få lite mer sol och värme samtidigt som vi kan ut på bockjakt.


Några kultingar

Sköt in bössan i eftermiddag passade också på att kolla till åteln på berget. Gott om vildsvin nu några kvällar i rad en del andra roliga bilder blev där på kameran också. Ikväll åker vi till Bornholm och nu är det bara 10 timmar tills att jakten på råbock börjar!Ett litet udda par, råbock + dovhjort!


Rävvalpar

Nu har svullnaden i foten gått tillbaka så inga prolem att leva det vanliga aktiva livet igen :)! Kommit en kull med rävvalpar uppe på berget, första gången jag ser en kull med valpar där uppe har varit befriad från mycket rävar på den sidan om marken där åteln är. Blir väl att sätta sig i kojan med lockpipan en kväll. Dåligt besök av vildsvin på båda åtlarna men det brukar det bli nu när det gott om mat på fälten. En skygg gris på andra åteln som man precis kunde urskilja på kameran.jEn riktig fin bock!Åkte upp till laxdammen efter åtelkollen och krokade lite regnbågar och öringar. Nyinsläppt fisk så det blev en del napp under de två timmarna, regnbågarna låg på en lägre vikt denna gången max 0,5 kg och de högg friskt på alla flugor medans öringarna låg på runt kilot och högg på nymfer.


Bornholmsbockar

Fick skickat några bilder på bockarna som springer runt på marken där vi ska jaga om snart en vecka bara!
Åkte ut till Maglehem i lördags, råkade stuka foten rejält när jag hoppade ned från en stege med bröd på ryggen, så det har blivit vila hela helgen och nu i veckan blir det inga långa promenader och således ingen jakt heller. Man ska ha kängor och inte gummistövlar när man hoppar runt i skogen..... 

Tidiga vildsvin

Blir en runda ut till Maglehem idag för att kolla till åteln och för att se över alla skador på fälten! Har tidiga vildsvin på åteln här hemma så vaknar jag tidigt imorgon ska jag köra upp en runda dit! Dags och köpa ny majs i veckan då det är slut i automaten!

 


1 maj

Ny månad idag och lite trött efter valborgsfirandet igår är man allt. Med trevligt besök och den grillade kronhjorten blev det succé. Idag bokade jag båtresan till Bornholm om två veckor, tyvärr kommer vi inte att komma dit förrän 23:30 den 15:e sen ut på jakt i gryningen den 16:e, lär inte vara lönt att gå och lägga sig.

Liten åtelkoll blev det igår också. På berget hade jag satt kameran nere vid tjärträden men på för långt håll så inga bilder där.

På nya åteln springer där en del och en gylta har börjat komma för sig själv och det lär komma kultingar snart.

RSS 2.0