Kvällsbock

Med en nyinskjuten bössa åkte jag ut ikväll och kom på plats vid sju tiden. Har stött en bock på denna marken två gånger men ikväll tog jag en annan på väg till tornet och efter en 20min kom han ut på 30m.
 
 
Jakten i Markaryd gick inte lika bra, lockade in en bock på ett hygge men tyvärr satt inte träffen där den skulle och vi hade tre olika hundar på eftersök utan att vi lyckades hitta den, antagligen en träff i taggutskottet, sånt händer men det känns bra att vi gjorde allt vi kunde en drever, en tax och tillsist en riktigt erfaren bayersk spårhund fick försöka. Man får sig en tankeställare, men det kan behövas ibland.
 
Har fått besök av detta ensamma hondjur på en ny åtel. Skumt att hon inte har kultingar, tycker inte hon ser så rund ut om magen heller?
 
 

Nyfödda kultingar på en annan
 
 
 

 

Bockpremiär

Hann upp i tornet och såg direkt siluetter ute på fältet. När det var tillräckligt med ljus såg jag att det var tre kronhvilt och tre rådjur som gick där. Bocken kom in på bra håll och skottet gick. Kronhjortarna sprang mot tornet och jag kunde skåda en åtta taggare med hind och kalv majestätiskt travande förbi en. Här nere är det inte förrän andra måndagen i oktober som de blir lovliga. Även två rävar blev skjutna av de andra i jaktlaget denna morgon.
 
 
 
 
 
Ikväll dags för berget och medans jag smög ned längs kanten på fältet hoppade där uppe en fin sexa på 5m som låg och solade sig i gärdet. Smög vidare till tornet och innan jag skulle upp och sätta mig såg jag att vildsvinen var ute i det nyplöjda och bökade, klockan var bara 18:30 då. Vinden var bra och de stod på 100m så jag bestämde mig för att skjuta från tornet. Som de hade förstört i åkern, imorgon får de blir ett morgonpass igen för att se om de är ute.
 

Imorgon kväll prövar vi lyckan uppe i Småland/Halland.
 
 

Annorlunda bock & räv

Kompisen fick skjuta sin första räv på ett nyslaget fält i veckan. Själv blev den jakten för egen del misslyckad då tröskorna gick loss...
 
Fick ett en bild på en annorlunda bock som blivit påkörd. Hade varit skoj och få en sån i pass den 16:e :)
 
 
 
 
 

Jakt

Igår satt jag vid ett rågfält precis utanför byn. En galt på 50kg fick jag i pass, riktigt gott om kronhjortar också.
 
Ikväll blir det att vakta ärtorna igen.
 

 

RSS 2.0