Jakt och åtelbilder

Blev ett morgonpass på berget idag. Jagade på andra sidan marken för en gångs skull. Rådjur skällde ut mig direkt när jag ställde bilen, var mörkt så hann inte se vad det var för djur.

När jag kom fram till där jag tänkte sitta såg jag en stor siluett på höjden, en kronhjort stod och kollade på mig. Grann krona hade han. Efter en stund kom där get med kid, smög sedan runt ett tag och såg 5 rådjur till.

Gick sedan ned till åteln och där hade varit grisbesök igen efter ett långt uppehåll. Klockan 22 hade dom kommit och stannat till 23.30.


Fiske idag

Idag blev var det dags för lite regnbågsfiske igen. Var och fiskade i www.campmayfly.se dammar i Häckeberga. Kom dit lite efter 12. Fisken vakade ganska bra när vi kom dit. Ett företag hade abbonerat stället dagen innan och 100kg fisk hade satts i så förutsättningarna verkade bra!

Efter några kast fick jag ett hugg, lite besviken blev jag då där inte var något vidare kamp i "fisken" :)

 

Ganska snabbt efter kräftan krokade jag på 4 stycken regnbågar, hyfsat stridbara men vikten kunde varit lite högre, största på över kilot. Men det var verkligen kanonväder idag! Fiske i t-shirt vid denna årstiden kunde man inte tro för några dagar sedan!Vad beträffar jakten har det blivit två pass i veckan. Hade sju rådjur i pass på berget men endast getter med kid och ett smaldjur. Den ena geten blev heltokig när smaldjuret kom ut, jagade bort henne illa kvickt! En riktig catfight :) Inga grisbesök på åtel än. Förra året kom de dit i mitten av oktober så mönstret verkar hålla i sig..

Igår var jag och micke på marken vid Veberöd, enda obsen var en räv.

Nu ser jag mest framemot älgjakten uppe i Markaryd 1 vuxen och 3 kalvar finns på licensen som vi har tillsammans med grannlaget. Majs ska också fyllas på i foderautomaterna när vi ändå ska upp där. Lite mer är två veckor dit nu bara!

Läste precis denna artikeln....http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/2010/09/Tva-vargar-jagade-ner-jamthund-i-sjo-1.14393/

Vi nere i södra Sverige behöver inte tänka på vargens konsekvenser vid löshund med jakt men det måste vara för jäkligt för de i norr....

Lite av varje

Var och provade lyckan i ett nytt regnbågsvatten igår. Ett gammalt grustag, 10m som djupast. Ingen lycka för mig men Peter fick en på spinn. Det blåste egentligen för mycket för att kunna flugfiska, men aja..

Jag och F åkte sedan upp till den lokala dammen jag krokade två inom loppet av några minuter den ena tappdes vid kanten men nr två kom upp.Ficke ett mms imorse på en fin bock som fällts!!


Ett snabbt flugfiske.

Åkte upp till vår lokala laxdamm som ligger precis utanför byn där jag bor. Två regbågar inom loppet av 20min flera hugg. Maxkvot/dag är två stycken så det fick räcka. Inga bjässar direkt men 1,2 kg & 1,1kg.
Tornflyttning

Flyttade tornet uppe på marken vid Veberöd ikväll, satte även ut den ena skjutstegen jag byggde i sommras. Passade på att lägga ut lite äpplen til hjortarna samtidigt.

Innan dess var det styckning av bocken jag sköt förra veckan, påfyllning i frysen.

På fredag ska vi ha fest. Det blir det sista av grisen (som är lättrökad) jag sköt vid midsommar som vi ska grilla.


Ekorren satt i granen....

Tog ett kvällspass på marken vid Veberöd ikväll. Satt i tornet som står vid kanten av skogen, i granen ovanför mig satt där en ekorre och skalade kottar, han slängde ned ganska många varav en var riktigt nära att dimpa ned i huvudet på mig. Han tog mitt fokus så jag blev lite paff när där stod tre dovhjortar på 50m!! Tyvärr var där ingen med horn, två hindar med en kalv.


På väg till tornet stötte jag upp en ensam get. Sett relativt många rådjur på den marken iår, roligt om de är på väg tillbaka.

Nu ska det dra in sämre väder så det blir nog inte mer jakt denna veckan!!

Grisbilder.....

Kollade av kameran ute i Maglehem idag, fullt med grisbilder, tyvärr hade batterierna tagit slut i veckan.Samma flock som fastnade sist, 8st årsgrisar.Två galtar i lite olika storlek :)

Tog ett morgonpass imorse på marken vid Veberöd hade en fin bock jag smög på men med misslyckat resultat tyvärr...


Jaktlycka i Härjedalen....

Fick mms från jaktlaget uppe i Härjedalen där jag varit med som gästjägare några säsonger, var tre år sen jag var där uppe senast! Var nog lika länge sedan de var nere här i Skåne och jagade med mig.

Enkel resa är 90mil därför krävs det lite planering innan man åker iväg. Men det hade varit riktigt kul att åka dit senare i höst!

Idag hade de iallafall riktigt jaktlycka. Tre älgar!! Grattis Wibba och övriga i jaktlaget!!


Så här ser en vinterhare ut uppe i Härjedalen, enda viltet man lyckat skjuta där uppe :) Men en roligt jakt med stövare var det.


Ett morgonpass på berget

Tog mig upp tidigt imorse ur sängen eftersom jag inte skulle inte till kontoret direkt imorse.

Kom upp i tornet på berget redan vid 05:15, efter en stund hörde man ett brölande över fältet där kommer en 10 taggare kronhjort som är full gång med att leta hindar. Tyvärr var det för mörkt för att det skulle bli något bra foto på honom.

Lite senare kommer där ut ett smaldjur på 300m avstånd. Tänkte sitta till 07 sen var jag tvungen att dra mig hemåt igen.

Vid 06.15 tiden tittar jag till höger från tornet där står det 5 rådjur på 50m avstånd, vinden hade gjort att jag inte hört dem komma gående.

Med i flocken går där en bock upp, med kikaren och ser att det är en rejäl pjäs och eftersom jag inte skjutit någon bock på denna marken iår än så var dags nu. Han ställer sig lite snett med bredsidan och jag kramar skottet, bocken faller ihop o skottet! Ännu en lyckad jakt denna säsong!

Detta är den största bocken för mig, frågan är om det kan vara medalj?
Åtelkamerabilder...

Kollade av kameran idag som numera sitter ute vid Maglehem. Ser tyvärr ut som den ena flocken med smågrisar är utan sugga. Kameran har bara suttit uppe sedan i torsdagskväll så ganska bra utdelning på bilder, närmre 200 stycken.Betar

Idag var det styckning av två vildsvin och bocken. Blev mkt kött, vi var fyra man som hjälptes åt så det tog bara 2h.

Igår när jag kom hem från Helsingör och var lite rund om fötterna började jag fixa med vildsvinstroféen. Allt gick bra tills jag skulle pilla ut den sita underbeten då jag slant med kniven ajaj.. Alkohol och knivar hör inte ihop.

Betarna var 10cm långa, så det blev en liten trofée att hänga på väggen. Skall köpa platta och löv i veckan.Ikväll ska jag skjutsa Johanna till en fest sen kör jag ut och sätter mig en stund ska också passa på att skjuta in bössan!


Mycket vilt som visade upp sig igår.

Jakt i Maglehem igår vi var fyra stycken, micke, näsan, jaktgästen koffe och jag.

Satte mig inne i salixodlingen, precis vid tornet var där 4 kronhjortar som låg och solade tills jag kom gående så de skuttade iväg ganska omgående. Hade nog suttit 30min då jag ser en brun siluett längre bort i skjutgatan. Upp med kikaren ett rådjur, kollade med bössan och ser att det är en liten bock som ställt upp sig. Tar stöd och trycker av ett skott rådjuret slår ihop.

Måste skjuta in bössan imorrn för den träffar inte riktigt där jag vill. Sköt på 100m och kulan hade dragit åt vänster 1dm så skottet satt precis där halsen börjar, samma sak som med bocken i Markaryd.Micke han såg en råbock från sitt pass där näslund skulle sitta så han lät den gå kvar men den ville inte visa upp sig när väl näslund kom på plats.

Koffe satt ute vid salixodlingen där vetefältet nu var tröskat. Vi hade fått rapport från bonden att grisarna varit ute och ätit spillvete efter han tröskat där. Vid kl20 kom där en räv till koffe men den försvann lika fort, vid niotiden hade där kommit en dovspets i full karriär ut över fältet. En liten stund senare hade det kommit en stor flock med grisar ca 20st blandad storlek! Han fick ned en liten kulting på ca 25kg levadevikt!!

Så det blev en lyckad kväll. Hörde också att en i jaktlaget skjutit en dovspets innan i veckan.
Härliga jaktkvällar...

Inte blivit någon jakt sedan i söndagskväll trots det härliga vädret som är nu. Var uppe hos brorsan igår och grovstyckade grisen och hängde in den i kylen här hemma. Slaktvikten var lite drygt 60kg.

Läste om den där jättegrisen de sköt vid Göteborg på 217kg, där vägde huvudet 18kg, här vägde det 8kg.... vilket monster det måste varit.

Kollade åtelkameran igår också. På minneskortet var där gott om rådjur på bilderna, nästan varje morgon vid halvsju är där en bock som äter äpplen från åteln. På vägen ned till åteln hoppade där runt rådjur lite överallt varav minst en var en bock som jag såg...

På lördag blir det finsstyckning av galten sen kan där hängas in en bock eller nått igen...

Imorrn ska vi ut tre man till Maglehem för att sitta på pass. På fredag blir det att tura mellan Helsingborg-Helsingör :) kanske någon öl slinker ned....


RSS 2.0