Blev två regnbågar igår

Var och flugfiskade i Trollemölla igår lyckades få upp två riktigt stridbara regnbågar på 2,7 och 2,8kg. Tappade två och hade en del missade hugg. Där var en som fick på en tjockis på 9,6kg!! Stod brevid när han fick på bågen men det var inget direkt krut i fisken men det var den största regnbåge jag sett ngngång, snacka om svårslaget pb för honom.

En annan fick en på 6,6kg så det kom upp en del stor fisk. Trollemölla kan jag varmt rekomendera riktigt fint ställe och välskött och sen vilka fenor fiskarna hade!!

Ingen jakt eller fiske i veckan då jag befinner mig i sthlm till och med torsdag! Ha en trevlig vecka.

Äntligen lön för mödan :)

Kom upp till passet vid elva tiden, mötte två fina kronhjortar på vägen dit, 4-6 taggare bägge två. När jag kom fram hörde jag att någon på grannmarken körde och ensilerade en bit bort ett jäkla liv. Tänkte att de måste ju vara klart ganska snart men klockan gick och de höll full låda, blåste nästan ingenting så ibland kunde man till och med höra de prata när de pausade. När klockan var halv ett tänkt jag nästan ge upp eftersom de inte lagt av än men ibland hör man lite knack och hoppet finns där.

Så lite över 01.00 hör jag hur något kommer gående utifrån salixodlingen över fältet bakom mig. Vil vända mig om för att se vad det är men sitter snällt kvar då stolen knakar vid minsta rörelse. Hör hur grisen börjar frusta, han kommer närmre och närme. Som närmast är han 10m bakom tornet jag ser honom. Grå sommarpäls och hyfsat stor ser han ut och vara.

Han går ned i sänkan mellan träden och det knakar rejält, de som ensilerar håller på för fullt och man tänkter helvete bara de inte hoppar ut från sina traktorer och börja föra liv nu bara. Grisen går fram till åteln och frustar till och springer där ifrån direkt, men lika fort är han tillbaka.

Då kommer läget han ställer sig lite snett med bredsidan till. Jag tänder rödpunkten och låter Sakon avlossa ett skott mot grisen. Plattfall och han ligger och sparkar ett tag sen lägger sig tystnaden och även traktorerna verkar vara klara för natten...

En fin galt på en 80kg levandevikt ca :)!! Äntligen fick jag mig en sommargris.....


Idag flådde jag grisen och nu ska han få hänga ett tag. Nu är det dags för midsommarfirande!! Ha det fint och GLAD MIDSOMMAR!!


Nu har jag otur med grisarna

Igår satsade jag på en gris ute i Maglehem då de flitigt är ute på bondens betfält. På vägen dit en bit innan jaktmarken ser jag ett vildsvin stå vid vägkanten, hinner få fram kameran och ta ett foto, en bra start på kvällen känndes det som. Men på mitt pass kom där inte ut ngn. Satt till 00.30 sen körde jag hemåt för att sätta mig på pass på berget.

Ställde bilen och började gå genom sädesfältet ned till åteln, efter en 50m hör jag ngt som rör sig och står och fnyser, sen grymtar det till och grisen springer in i rapsfältet på fältet brevid.... f..n tänkte jag.

Smyger sakta ned till åteln och sätter mig, sitter fram till 03.00 men den/de blev ju såklart skrämda av mig på vägen ned. Ser ut som det är samma gris som nu varit där tre nätter i rad, kanske får han bita i gräset den fjärde natten :)

I förrgår då jag satt till 23.30 då kom galten 01.30. Igår då jag kom vid 01.30 kom grisen 23.30!!!! Ska jag vinna inatt???


Nattlig besökare

Var uppe vid åteln på berget och satt en stund igår, orkade bara fram till kl 23.30, vädret blev inte bästa, molnade på och vinden snurrade som bara den, kom ett djur vid 23 men det stack lika fort som det kom, hann inte se vad det var tyvärr.

Grisen som fastnat på bilderna kom vid kl 01 och stannande till kl 04! Det är inte de humanaste tiderna att sitta på pass på. Vad tror ni det är för kön på grisen :)??

 


 


Blir nog en sittning ikväll

Ska nog ut ikväll/natt och sitta ett tag det drar i jakttarmen. Nästan fullmåne, bra vind och fint väder.... vad kan gå fel :)

Gick en runda i skogen här i närheten innan härliga sommarkvällar det är nu. Snart midsommar, det blir kalas nere i Ystadtrakten.

Förra året åkte jag ut och jagade gris på midsommardagen, såg 20-30 grisar på vägen in till passet. Snabbade mig ut efter jag parkerat bilen men fick endast in en sugga med kultingar i siktet så de fick passera.

Iår blir det inget grispass då jag och en kompis ska flugfiska i Trollemölla på annandag midsommar så man får vara utvilad. Aldrig varit där innan så det ska bli spännande, de drar riktigt stor regnbåge där. Synd bara att de inte kan uppdatera sin hemsida lite mer frekvent.

Medaljbock??

Var uppe och kollade kameran i förmiddags. Inga besök av grisar sen i torsdags grävling, hare och bocken på bilderna som fastat. Skönt också att den nya kameran fungerear som den ska, normalt antalt bilder hade tagitS under de första tre dagarna den suttit uppe.

Bocken på bilden släppte jag förra hösten vid två tillfällen. Hade redan skjutit två bockar på marken då som jag har satt som årlig avskjutning på bockar. Har har en krona som mer liknar en hjorts :) Måste vara en medaljbock, eller vad tror ni??
Aktiviteter i veckan

I måndag var det toskfiske på sundet med jobbklubbens fiskebåt. Blåste precis på gränsen för att de skulle gå och åka ut. Fisket blev mkt svårare pga blåsten och strömmen, speciellt jiggfisket, fick gå över till pilkning på slutet. Resultatet blev ca 8 torskar per man. De flesta var för små för att ta upp men en 7 godkända fick jag med mig hem så i tisdags blev det kokt torsk, mkt gott!

I tisdags satt jag en stund på grispass på berget, kronhjort och bock enda obsen, grisarna hade varit där igen all majs borta och gyttgigt under åtelplatsen. Tjärade in träden och fick äntligen uppsatt min "nya" kamera för andra gången. Hoppas verkligen den fungerar som den ska denna gången.

Igår var vi ute i Maglehem och byggde torn och satte upp en ny foderautomat. De andra i jaktlaget sköt en brokig gylta där i onsdags på ett betfält. Bonden som vi arrenderar av hade sett 10 grisar där kvällen innan. Vi var ganska trötta så vi satt bara till 22.00. En del meetings på jobbet så lite sömn behövdes för att re ut det.

Lite bilder på torskar (fisken alltså) och åteln..

Ser ni kameran. Genzon är inte helt lätt att upptäcka om inte den svarta remmen hade varit där..Lägger upp en bild på min kära guddotter Annie också, snart dags att följa med på jakt kanske (utan bössa) :)Flugfiske i Bondemölla 13/6

Då var andra flugfiskepasset avklarat för denna veckan. Fisket startade klockan 07.00, hade inte hunnit ta många kast förän det sög till i fluglinan och första bågen var krokad på en gul/svart superkanin, bra tryck i fisken en vikt på ca 2kg. I priset för att få fiska ingår ju inte ngn fisk utan det får köpas till och jag har mer än tillräckligt i frysen så all fisk skulle få gå tillbaka.

Hade riktigt roligt fiske sen under hela dagen på liten förtyngd haröra, man såg plogen närma sig och ibland sög det till men många följare också. Landade totalt 4st och tappade 1st. Tyvärr var där ingen tjockepelle som ville hugga, det var det samma för de andra som också fick fisk. Toppvikten var nog som mest på strax över 3kg. Kan tyckas vara lite lågt fast det är ju bäst ös i fisken som ligger på 2-3kg men ibland är det kul med lite tyngd i spöet också :)

Imorrn är det dags för torskfiske på sundet med fiskeklubben via jobbet "på arbetstid". Ska inte blåsa mer än 6m/sek så vi lär kunna åka ut. Makrillen har också kommit fast än i små stimm, det blir huvudsakligen jiggfiske efter torsk!!
Flugfiske i Harasjömåla

Åkte upp med ett gäng kompisar till Harasjömåla i Blekinge för att fiska regnbåge i flugströmmen. Vi var tre stycken som åkte upp kvällen innan. Som vanligt blir det ovanligt lite sömn på de här fiskeresorna, ett faktum denna gången också. I säng vid tolv, etttiden och klockan ringde strax efter tre.....phuu

När vi kom fram till strömmen var de andra också redan på plats i lika fin form som oss andra :) Morgonen var ganska trög, fick upp en på 2,8kg vid sju tiden, tappade sedan en i samma size strax efter precis vid kanten. Lite fika och kaffe vid sjutiden satt fint.

Vid halv tio befann jag mig allra längst upp på sträckan vid inloppet. Såg att där stod en stor mörk skugga vid botten, började fiska nedströms ett par kast med grön streamer, men inget hände. Gick tillbaka till där jag sett den stå, han stod kvar men hade flyttad sig in till motsatta kanten under en liten buske. Bytade till en liten röd/svart montana som brukar kunna locka till hugg när man ser var fisken står. Andra eller tredje kastet reagerade firren till och började simma ikapp flugan då kommer adrenalinet i kroppen, man drar fortare och fortare och fisken efter, SMACK sa det så sög han in flugan i munnen, gjorde två rejäla mothugg sen satt han. Såg då att det kunde vara PB (6,5kg), drillade en stund och insåg att den får jag aldrig upp själv, ringde till en kompis som var i närheten, ytterligare en kom och begrundade fighten. Efter en 20min kunde vi tillsist få upp den på land. Vilken lycka!! 6.7kg regnbåge låg på land!!! Tappade sedan en fisk till och missade ett par hugg men ganska trögt för de andra som också fiskade, men jag ska inte klaga på min lycka denna dag!


2,8kg


6,7kg


På söndag blir det chans på en ny storfisk Bondemölla!Jakt igårkväll

Har problem med min nya Genzo åtelkamera. När jag körde upp i tisdags för att kolla in bilderna hade 1960 bilder tagits, alltså hela minneskoretet fullt och grisarna hade varit där mkt bök på åteln, men jag tyckte det var lite för många bilder för två nätter. Det visade sig att kameran tagit foto var 61 sekund hela första natten!! Ringde till återförsäljaren igår och berättade om detta, ingen inställning ska kunna göra så att det blir på detta sättet.

Nu satte jag upp den igår igen, blir det samma resultat ska jag skicka tillbaka den och få en ny, synd den inte suttit där i veckan eftersom åteln har haft mkt besök av gris.

Satt mellan 21-00, två kronhjortar, en grävling och riktigt stor bock passerade. Gick ned och kollade åteln efter passet, tjärträdet var misshandlat av en galt!! Ska köra upp imorrn och kolla till åteln för att se om kameran skött sig eller flippat ut än en gång!
Ikväll blir det fest här hemma! Härligt med de varma och ljusa sommarkvällarna som är här nu!

Nästa vecka blir det flugfiske först i strömmen i Harasjömåla på torsdag och sen Bondemölla på söndag, kanske hinner man klämma in ett grispass ngn dag i veckan!!
Ha en trevlig helg.

Daniel 

RSS 2.0