Kultingar i massor

Satt till 23.10 igår sen gav jag upp. Såg att där hade varit aktivitet på åteln, tog med mig kameran hem för att kolla om där blivit några filmer på vildsvin!! Och där var 64 filmer på grisar.

Den första filmen är från i fredagsnatt! Sen kom gruppen igen i söndagsnatt!! Där var även en film på en galt och en sugga med dragna spenar. Hel...e vad roligt att där fötts så många kultingar och nu känns det bra att man släppt en del stora grisar under våren!! Hoppas de kan stannar kvar och att de kommer tidigt en kväll så man kan sitta och studera dom!  

Någon som hinner räkna på antalet kultingar??

http://www.youtube.com/watch?v=dFUnguDct7I

http://www.youtube.com/watch?v=5h1IYb_4fmE

http://www.youtube.com/watch?v=ndCfi2gNh_I


Tjärpinnar välta bökat vid automaten!! Sit...

20110530211 (MMS)

Tjärpinnar välta bökat vid automaten!! Sitter till 23!


Gris i sikte.....

Satte mig några timmar igår på nya åteln efter att ha varit där uppe och kollat tidigare på kvällen all majs borta och tjärträdet skrubbat så jag kunde inte låta bli att åka ut. Lite innan elva hör man knak i skogen och efter en stund kommer en stor svart skugga framglidande mot åteln. Det var en riktigt nervös gris i början men efter ett tag gick den lugnt och mumsade i sig majsen.

Det var för mörkt för att kunna könsbestämma grisen, riktigt grå på trynet var den men inga dragna spenar det av det jag kunde se så den fick äta i lugn och ro en 20min sen drog den iväg igen till skogs igen.

Nytt försök på fredag hoppas den kommer lite tidigare då. Man är ju sugen på att inviga bössan men det ska vara rätt djur också....

Fyra regnbågar blev det

Åkte upp till Harasjömåla igår för fiske i flugströmmen. Vi hann installera oss i stugan och få grillat innan åskvädret drog in över oss. Blixten slog ned på campen och hela stugan skakade! En gäst hade duschat under tiden och fått sig en rejäl stöt i duschen, inte så kul.

Gick upp vid fyra imorse och vi var på plats vid fem vid strömmen. Som vanligt bra fiske de första timmarna sen dog det ut. Alla fiskar krokades på flugan "masken" Vi fick vars fyra stycken regnbågar, riktigt stridbara de är nu när vattnet är vamt.

Första fisken krokad

Lite bilder

Satt ute en stund igårkväll i Maglehem. Ingen direkt aktivitet endast en hare som visade upp sig. Men lite grisar är det som går där, bara suggorna+kultingarna så inga skjutbara grisar ändå.En fick bock inför den 16:e augusti

Det ska börjas i tid :)

Imorgon bär det av till harasjömåla för fiske i flugströmmen på måndag! 


Närgången gris

Åkte upp till nya åteln för att se om fiskrenset kunde locka till sig något roligt vilt! Mest fåglar men en riktigt närgången gris, tjärpinnarna välta men ingen gris som uppehöll sig vid maten, nu vet jag vilken tid den kommer.

Får se om jag sticker upp till berget ikväll, två månader sen man tillbringade några timmar i tornet där!


Nu är bössan inskjuten

Var inne om jaktaffären i Lund och handlade på mig lite ammunition. Köpte Normas Jaktmatch hade bara en 5st Swift Sirocco 11,7 grams kvar, kompisen har inte tryck ammunition på länge så det fick bli att prova något nytt nu. Köpte även en neopren vapenrem till bössan.

Sköt en 20 skott och hade bra träffbild tillsist efter lite justeringar. Lätt och smidig bössa är det jämfört med den gamla!!

Kollade även till åtlarna och slänge ut lite bröd och fiskrens. På berget hade där varit gris, ska sätta upp kameran där nästa gång. På nya åteln inga besök sen i helgen.

Fick hit ett påkört rådjur (avlivat av eftersöksjägare), ingen bukspränging så den fick hängas in i kylen.
Horngäddefiske

Åkte ned till havet i Malmö för att se om horngäddorna var på hugget idag. Brukar åka ned några gånger per år. Regnigt och molningt väder idag men horngäddorna var på hugget. Hade bäst fiske på silvrigt tobydrag 22gram.

Ca 20 stycken fick jag upp, en massa missade hugg som det blir vid horngäddefiske! Nu är dom rensade och ligger i kylen.

Ett år sedan bloggen startade idag

Ja tiden går fort idag är det helt år sedan bloggen startade!

Helgen tillbringades i Göteborg med bland annat ett besök på Universeum. Vilka fiskar det simmar runt där inne.Imorron är det dags för horngäddefiske efter jobb inne i Malmö. Hoppas på huggfestival!!


Ikväll tog jag rätt beslut....

Åkte upp till nya åteln för ett sista pass med gamla bössan innan siktet ska åka över på nya Sakon. Kom upp vid nio tiden allt lugnt fram till halv tio då man hörde att ngt rörde sig men inga direka knak så misstänkte rådjur och mycket riktigt en liten bock kommer gående bakom åteln! En stund senare kommer en räv springade och går ned i sitt gryt som ligger en 20m från åteln. En stund efter det kommer två harar springande, passerar precis förbi rävgrytet och upplevelsen känns lite komisk. Tänk om de vetat om vilket fara de passerade :)

Nu var det bara vilsvin som saknades för att kvällen skulle bli komplett och mycket riktigt lite över 22 hör man knak och fnys bakom åteln. Grisen går runt och kommer ut till höger om mig bara en 5m nedanför tornet!

Lite ljus kvar fortfarande men den passerar snabbt innan den går fram till majsen och börjar smaska i sig den. Tar upp kikaren för att se om jag kan avgöra kön, känner mig väldigt tveksam emellanåt om det verkligen är en galt eller sugga.... Ja tiden går och man sitter där och tänker är det en galt eller vad? Skulle ju kännas hemsk och skjuta en sugga och sabba stammen vid denna nya åteln. Vid kvart över elva smaskar grisen fortfarande i sig majs och jag bestämmer mig för att tända lampan på bössan, nu vill jag åka hem. Grisen far iväg som bara den.

Ja bilderna på kameran talade om för mig att det är en sugga som går där som har lagt kultingarna i boet. Tjärträdet var rejält skrubbat så där går säkert fler grisar än denna. Men vad glad jag är just nu att det inte gick iväg ett skott.

Ensamma grisar vid denna tiden på året är lurigt! Tänk på det!!
Nya bössan kom idag!

20110511192 (MMS)

Nya bössan kom idag!


Ett lyckat flugfiske med peter!!

20110509187 (MMS)

Ett lyckat flugfiske med peter!!


En kväll i vildsvinens tecken

Bra vind för jakt i Maglehem så jag och micke hade bestämt oss för att pröva jaktlyckan där ute ikväll. Åkte runt och kollade av fälten först för att se om där var mkt skador, enligt bonden hade vildsvinen redan börjat böka i hans ärtfält, nja det kunde man väl inte säga direkt. Nu är där ett rapsfält angränsande till ärtfältet så det kan nog ställa till det en del framöver men inte redan.

Vi satte oss på åteln redan vid halv åtta då en i jaktlaget sköt en årsgris vid halv nio för två veckor sedan, så de kunde ju komma tidigt.Allting var lugnt ända fram till halv tio då man hör hur det prasslar till rejält bakom oss, men inget kommer fram och vi tror att de fått vind av oss. Allt lugnt och stilla i en 15min då det prasslar till inne i skogen bakom åteln och man hör tydligt att där är vildsvin på G och efter en stund träder de in på arean, 5 stycken perfekta årsgrisar. Det är lite ljus kvar innan mörkret tar över och vi bestämmer oss för att försöka ta varsin.

Efter en stund har vi båda varsin i siktet och vi räknar till tre sen går skotten!! Det springer grisar åt alla håll och vi ser en som passerar tornet på en 20m. Jaha hur gick det där....

Går fram och kollar och en gris ligger den som jag sköt på :) Micke hade tyvärr bommat, mittt skott gick ngn millisekund före hans så kanske hann de reagera på det. Vi gjorde ett eftersök med hans Wachtel men det var ingen fullträff denna kvällen. Så är ju jakten alla gånger går det inte som planerat.Lando fick leka med grisen lite...Kameran hade många bilder på vildsvin, rådjur och dovhjortar. Klockan var inställd på vintertid men jag fick justerat den ikväll.
Tyvärr så hade inte grisarna ikväll fastnat, kameran lever sitt eget liv tydligen!

Sen avslutades kvällen med att fyra vildsvin passerade vägen 4km innan hemmet :) Tyvärr hann jag inte få dem på kort för de passerade alldeles för snabbt!! Ungefär lika snabbt som de körde på ring Knutstorp idag :)


RSS 2.0