Snö och blåst

Åkte ut igår eftermiddag för att se om jag kunde fälla kronkalven vi har kvar på licensen, men vilket skitväder det var snön tilltog och det blåste så in i. Såg en massa harar och fasaner till en början, rätt som det är kommer där ett hundliknande djur upp på vallen, upp med kikaren och ser att det är en räv som sitter och spanar in de fyra hararna som springer runt på fältet. Två rådjur kom ut kom ut i sista ljuset men inga hjortar.
 
Åkte upp och satte mig på en annan åtel en stund men blåsten och kylan gjorde att jag bröt efter en timme. Tre rådjur var det ända som kom och åt på åteln.
 
Mycket smågrisar som går åtlarna, hoppas de överlever den kalla årstiden som är nu.
 
 
 
 
 
 
 

 

Första viltet 2014

Det blev ett relativt lugnt nyårsfirande så jag åkte ut och satte mig i kojan vid 19 tiden. Där hade varit besök sen jag kollade av åteln senast och vinden var rätt ok. Hade först luckan stängd men vid 21:30 tröttnade jag på att inte kunna höra om där var djur på ingång och efter ett tag hörde jag knak efter knak närma sig och tre skuggor dyker upp upp bakom åteln. En riktig gigant och två lite mindre som går runt där, sätter på rödpunkten och siktar in mig på en av de mindre grisarna. Trycker av och grisen går 20m innan orken tar slut och en gylta på 57kg fick åka med hem ikväll. Bra start på 2014!
 
 
 

God fortsättning på 2014!
 
 

RSS 2.0