Jakt på fälten

Ärtorna såddes i onsdags så igår åkte vi ut för att kolla av fältet. Fältet är väldigt kuperat och perfekt för att smygjaga på. Vi såg en del spår av vildsvin men inga bök i fältet, det enda som kom i pass var en grävling som inte förstod vad vi var förräns den var inne på 20m.
 
En nybliven jägare satt ute på kompisens åtel och hade jaktlycka med sig, grisen hade sprungit iväg efter skottet så vi åkte dit med hund. Grisen hade stått i profil när han sköt, så ingången var perfekt medans utgången satt för långt bak, verkade som hans vulkan kula hade vinklat rejält. Grisen låg död efter 100m.
 
 

Jakt i maj

Årets resa till Bornholm var lika trevlig som de tidigare åren tyvärr var vädret inte lika trevligt. En kväll stod där en mindre bock vid mitt pass men vi fick syn på varandra samtidigt och den stack iväg.
 
Igår satte jag mig på vildsvin och lite innan 24 kom där nio stycken. Satt länge och studerade dem och till slut kom den minsta i flocken i bra läge, den gick en bit efter skottet ut i fältet. En smällfet liten gylta på 30kg, trodde först den hade foster i magen men det hade den inte.
 
Nästa vecka ska ärtorna sås in på berget då blir det lite jakt efter grisarna igen!
 
 
 
 

Bäverjakt

Jag och en kompis tog tillfället i akt när det var långhelg att åka upp till trakterna kring Uddevalla och jaga bäver fredag till lördag hos ett par bekanta.
 
Första kvällen kom där ingen bäver på mitt pass, men kompisen hade full action och fick ned en bäver på 13kg. Dagen efter på morgonen åkte vi ned till samma hydda och när vi nästan kommit fram till passen hörde man ett plask från en bäver som anade oråd. Det gick ett tag och kompisen sköt på en som han missade, jag hade nästan gett upp då där kom en simmande mot mig, fick in en en bra träff och 20kg bäver kunde bärgas efter en stund.
 
 
 
 
 Väldigt trevlig jaktresa!

RSS 2.0