Bock

Blev ett kvällpass idag när regnet hade dragit förbi. Kom på plats vid halv sex tiden i tornet, hann inte mer än sätta mig när där kom ut ett rådjur från tätningen och ställde sig på vallen. Upp med kikaren och det var en av de större bockarna jag såg innan premiären. Lät den komma ut på fältet en bit innan skottet gick och platt fall! En av de största bockarna jag fällt, kan väl vara en bronsbock om jag har tur!!
 
Gott om svin på åtlarna får bli ett försök på dem imorgon på ena åteln! En vecka kvar till älg/kronhjortsjakten, ska bli skönt att vara ledig och jaga hela dagarna långa och sen trevlig sällskap på kvällarna. Var och sköt på älgbanan i torsdags, ska dit i veckan igen så man är i form till nästa vecka.
 
En kompis är i USA så jag bad honom att köpa en åtelkamera till mig! Inget märke som finns av återförsäljare i Sverige, så jag hoppas verkligen att den kommer fungera bra!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fiskade i laxdammen igår innan mörkret la sig och fick upp två stycken på Wolly Bugger :)! Var även där i förmiddags men då hade jag bara ett påslag men inget mer.
 

Griskontakt

Igår tog jag en smygrunda på ena marken. Smög mig på nio rådjur varav två bockar, den ena var en riktigt hög sexa. Pinnbocken fick jag in på 5m innan den fick panik och sprang ifrån mig :)! Men inga bockar ska skjutas på den marken i år så de fick passera.

Ikväll blev det en sittning på berget, en liten bock gick redan ute när jag kom men på för långt håll, men jag hade nog ändå släppt den då den gott kan växa till sig. Lite senare kom där ut tre kron och efter det rasslade det till i salixen och vildsvinen kom ut till åteln. Men det var de tre suggorna med kultingarna och de är för små, så även de fick äta i lugn och ro och innan det blev mörkt drog de sig tillbaka och likaså gjorde jag!

 
 
 
 
 
 
 
 

Drevjakterna närmar sig

Gott om vildsvin på båda åtlarna här hemma. Längesen man satt ute efter mörkrets inbott så det är väl snart dags för det. Imorgon ska jag norrut i jobbet, på hemvägen ska jag passa på att ta ett pass på bock/gris i Markaryd.
http://www.youtube.com/watch?v=DmMSmVHl4LE&feature=youtu.be
 
 
 
 

Nu är där en hel del drevjakter inbokade til hösten så alla läsare ni kan se fram emot spännande läsning och förhoppningsvis även några bilder under hösten.
 
Satte ute i veckan och kollade in kronhjortarna på berget, såg bland annat en åttataggare och den är lovlig from den 8:e okt.
 
 

Eftersök

Åkte ut till Maglehem igår med två kompisar för lite jakt. Såg en dovhind på kvällen men inget fällt.
 
På morgonen hade jag en get två kid vid passet rätt tidigt. När klockan närmare sig sju dök där upp ett rådjur till, såg att det var en bock men på ganska långt håll. Hade med mig mitt nyinköpta tripod som jag tyckte mig ha bra stöd med så jag siktade in mig och kramade av skottet. Bocken sprang i full fart rätt över fältet och in i skogen på andra sidan, ca 150m. Gick fram och hittade benbitar och en del blod. Spårade mig fram till gränsen och stötte upp bocken två ggr innan jag gav upp.
 
Fick efter många samtal tag i jaktledaren på andra marken som tipsade mig om en kompis till honom som gör eftersök så jag fick tag på denna hjälte som ställde upp en söndagmorgon. Bocken hade nu fått ligga i en 2 timmar innan vi påbörjade eftersöket. Wachteln drog igång och fick upp bocken två ggr innan hundföraren tredje gången kunde gå fram och sticka bocken. Wachteln hade bitit tag i bakbenet på bocken så tillsist fick vi slut på lidandet!
 
Skottet satt några cm för lågt, in lite för lågt och sen hade kulan vinklat snett nedåt. Riktigt skönt att det blev ett bra slut på det hela....
 
Än en gång tack till Henke & Dante som ställde upp idag!!
 
 
 
 
 

Dovhjortspremiären

Begav mig ut igår för ett pass på hjort. Rikigt fin morgon med en fullmåne som lös upp fint innan solen började tittade fram. Inga dovhjortar behagade visa sig, men jag såg fem rådjur, en get med två kid smög jag mig in på på 15m avstånd, sen fick jag mig en rejäl utskällning när ska skulle smyga hemåt.
 
Blev även sväng imorse, men bara rådjur nu också. Hjortarna hade inte samma tidsschema som jag. Ska iväg i veckan på kurs så det passar inte att skjuta en ikväll så det får bli nya försök senare i veckan!
 
 
Gott om svin på åtlarna.
 
 
 

 
 
 

RSS 2.0