Semester

Då har snart den första semstervecka av fyra gått. Blivit ett jaktpass i Maglehem, såg fem rådjur varav två fina bockar. stod en gris och fnysde inne i det täta men ville inte komma ut, en liten rävunge passerade förbi alldeles för snabbt också, detta var i måndags. Igår satt en i jaklaget på pass kom en sugga med 7-8 små kultingar, de var inte större än harar men kul att några kultingar fötts denna vår. Han såg också tre dovhjortar, varav två svarta hindar en liten kalv.

Har byggt två skjutstegar som jag satt ut på marken vid Veberöd. Gick på kantarelljakt igår men det har inte kommit igång än kanske i veckan om regnet kommer som de utlovat.

Inga grisar på berget vid åteln men där en del skador i vetefältet tror det är kronhjortar som stökat till där, kan vara gris men inte helt säker. Eller kan det vara regnet som vält omkull säden vad tror ni??


Nyanlagda åtelplatsen i Maglehem

Fick tag på en gammal kyl som ska bli viltkyl, ska borra hål och sätta dit två krokar inom kort också bara.Ikväll är det fest nere i Ystad, fullbokat varje helt nu i augusti både fredagar och lördagar. I veckan ska jag köra ned och lämna in grisen på lättrökning i Skårby så den är klar till den 13:e augusti då vi ska ha avdelningsfest med jobbet! Ha en trevlig lördag.

Kollade kameran idag

Mitt ben är på bättringsvägen nu! Efter att ha vilat det i en vecka går det bättre och bättre att röra sig, fast springa lär dröja innan det är möjligt.

Tog mig iallafall ned till åteln på berget innan för att kolla kameran, inga grisskador i vetefältet och även kameran var fri från grisbilder. Det var likadant förra året bra tryck på åteln fram till midsommar sen var där inte grisbesök igen förrän i september. Verkar bli samma utveckling detta året, inte ett besök sen jag sköt galten vid midsommar.

Där var foto på grävling, räv, harar, fasaner och kronhjort. Kronhjorten ser lite misstänksam ut tycker jag.

Nu närmar sig semstern ska bli skönt med fyra veckors ledighet! Bara två arbetsdagar kvar får se om jag börjar semestern redan på fredag.

Nästa grispass blir i Maglehem på måndag om vädret är någorlunda bra då.


Lär dröja innan det blir jakt

Spelade fotboll i tisdags som vi gör nu på sommaren en gång i veckan. Efter en 15min spelande skullle jag klacka bollen men trampar istället på bollen och ramlar framåt och knäet viker sig. Ont som f..n gjorde det men tyckte smärtan la sig ganska snabbt efter men kännde ändå att jag inte skulle spela mer den dagen.

Åkte in till jobbet igårmorse, köra bil i 40min var inte så säkert då högerbenet inte var i så fin form. Vid lunch körde jag in till Lund och satte mig på akuten. Gick ganska snabbt var hemma efter 4h igen. Eftersom Johanna jobbar där inne fick jag sällskap en stund under väntetiden.

Röntgen av knäet och diagnosen blev att knäet är blodfyllt, minisken och inre ledbandet är skadade, ska in på återbesök om 5 veckor. Så nu hoppar man runt på kryckor och käkar voltaren. Semstern börjar om en vecka, fin tijming......


VARMT!!

Vilken sommarvärme det har varit i helgen. Sol och bad har det blivit.

Vi spelade fotboll ett kompisgäng nu vid femtiden till halv sju. Lite för varmt för att utöva fysisk aktivitet var det.

Kollade åtelkameran i fredags men inga vildsvin som varit på besök. Snart dags att åka ut och bygga lite torn på inför höstens jakter på markerna.

Grisen jag sköt hade inga trikiner så den ska lämnas in på lättrökning i veckan för grillning senare i sommar.

RSS 2.0