Ser bra ut

Nya grupper av vildsvin som kommit på besök på ena åteln. Ser lovande ut inför hösten/vintern.
 
Igår åkte vi upp till mässan, kom fram vid tiotiden och det gick rätt fort att komma in, köade ca 15 min bara. Fyndade en hel del saker, skjutstöd, jacka, hörselkåpor och en talja. Viltkebab för 100 SEK inkl läsk, de tjänade nog en del stålar under helgen!
 
 
 
 
Nästa helg är det premiär på dovhjort så då får det bli jakt. Har sett herrklubbar både på berget men även ute i Maglehem så det bådar gott.En skovelhjort hade gärna fått pryda väggen här hemma!
 
 
 

Bock

Blev tillslut en bock för mig också i år! Efter en spännande smygjakt ute på de öppna fälten, och ålning i leran de sista 30m så fick jag bra läge på 150m med skjutstödet. Bocken föll i skottet!
 
Gott om kronhjortar och brunsten har börjat, tre handjur och två hondjur visade upp sig i gryningen.
 
Nu är det dags för Jaktmässan på Bosjökloster!
 
 

Bockjakten 2012

 
Suttit ute varje morgon och kväll nu under bockjakten utan lyckat resultat. Sett en fyra på berget som jag inte kom åt, men mycket getter och kid har visat upp sig. Brunsten är över så kanske ligger bockarna och vilar sig.
 
Imorse kom där dock ut vildsvin på det nytröskade kornfältet så jag kom åt två stycken brungrisar! Skönt och kunna köra ut med bilen på stubben så man slapp slita ihjäl sig!
 
Imorgon är semestern över för detta året tyvärr! Alltid går det lika fort.
 
 
 
 
 
 

Brungris

Tog en liten ikväll på ena åteln, Inte så spännande story då vi inte ens hann fram till åteln. Hade med mig en ny jägare som precis tagit examen som ville se hur det gick till med åteljakt på gris,
 
Ja, det blev ju inte som det brukar vara. Många timmars väntan uteblev och det blev istället ett skott 50m från åteln :) Men vi satt en 5 min och kollade in dem innan jag sköt. Om det inte hade varit så vamt, hade vi satt oss i tornet och kollat in det andra viltet en stund också, men det får bli en annan kväll!
 
 
 
 

Nytt torn

Igår satte jag igång med ett tornbygge och idag blev det klart, Peter och jag ska sätta ut det imorgon är tanken. Idag hann jag även med att flytta en skjustege på ena marken till ett nytt pass, röjde en stig mellan björbärssnåren så man kan ta sig dit relativt tyst, gott om fejningar på träden så det bådar gott inför bockjakten nästa vecka.
 
Satt ute i början av veckan och hade en minnesvärd kväll. När jag kom ned till åteln gick de fyra årsgrisarna där redan klockan 18. Vill helst skjuta med stöd så de sprang in i salixen när jag var på väg upp i tornet. En bock med get fick jag syn på när jag satt mig, sen kom dom tre dovhjortarna ut, sen två kronhindar med varsin kalv och tillsist kom dom två suggorna med sina nyfödda kultingar. En minnesvärd kväll, kanske dags och köpa sig en bra kamera!
 
 
 
 
 
 
 
Blir jakt ikväll ute i fälten!
 
 

Kräftskiva

Ikväll blir det kräftskriva här hemma!
 
Varit ute en gång i veckan och jagade, hade en gris i siktet ute i fältet men tyckte den var för stor och kunde inte avgöra kön så den fick passera. Bockarna är full gång med brunsten, sett två olika bockar på berget + en bock med get här hemma i trädgården.
 
Imorgon får det bli ett försök på vildsvinen på berget.
 
 
Trots mycket räv har de två kiden klarat sig!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0