Sista jakten för säsongen

Blev av i Maglehem i lördags. Vi var sex man som slöt upp för en liten avslutningsjakt. På vägen ned till andra sidan marken var där nybökat från vildsvin och färska spår i snön.Grisarna låg säkert och tryckte i någon tätning och med bara folk i skogen fick vi inte upp några tyvärr. Vi hade gott om rådjur inne i såten som sprang runt och vi sköt två kiddar+en hare.Kameran visade att där varit vildsvin på åteln 7 kvällar av 10. Så nu känns det som man kan åka dit med stora förhoppningar nästa gång om att få nedlägga en. Tyvärr ska det blåsa som bara den i veckan och helt fel vind dessutom. Jag och Peter bröt jakten den 19 klockan 21 och som ni ser kom de klockan 22 :(Även åteln på berget har haft besök av gris i veckan.
Älgjakten idag

Imorse åkte jag och micke upp till Markaryd för att jaga med jaktlaget där uppe. I första såten hade vi uppe tre älgar men det var bara vuxna djur, även vildsvin drev hundarna runt. Men inget skjutet där.

I såt nummer två var det också gott om både älg och gris. Micke hade turen att få en kulting i sitt pass som han nedlade.I tredje såten fick ena jämten tag på ko och kalv, ena passskytten såg dem men de tog flyktvägen ut från passkedjan precis där bilarna stod parkerade...nu kan älgarna känna sig lugna i 9 månader :)

Första passet,


Imorrn är det Maglehem, hoppas man får en gris i pass då!!

Utfodring

Igår fick jag hjälp av brorsan+valtran att fylla på majs i foderautomaten på berget. 4 säckar åkte i så nu är automaten maxad. En del bilder på rådjur på kameran men inga grisar konstigt nog eftersom tjärträdet var rejält skrubbat och pinnen vält, antagligen en ensam galt som inte var hungrig. Nu står tjärträdet inne i dungen och automaten en 15m utanför, så han kände sig väl inte trygg av att gå ut på öppna ytor.

Kanske blir det till att vända kameran mot tjätträdet nästa gång.

Imorron ska jag vara ledig då vi ska göra ett försök på älgkalv uppe i Markaryd där det är tillåtet med hundjakt efter älg!! Spännande ska det bli.

På lördag är det sista jakten ute i Maglehem där vi människor ska leka hundar som förra gången!!

Marken åter vit av snö

Var ute och i boden innan för att sätta foderautomatbatteriet på laddning då var marken vit igen.

I eftermiddags åkte jag upp till marken utanför Veberöd för lite jakt. Nästan all majs var slut som jag slängde ut förra helgen så det får väl bli att lägga ut en säck till i veckan.Innan jag satte mig på pass i tornet gick jag förbi ett område som vildvinen hade fattat tycke för. Kanske ska jag sätta igång en åtel på den marken också, fast hur ska man hinna med tre åtlar på tre olika marker? Det får nog räcka med de två som är igång.
Satte mig sedan på pass i en av skjutstegarna, först kom där ut ett rådjur 20m bakom mig. Efter det kom där tre olika rådjur på samma viltstig, det ena var som närmst 10m från tornet. Men eftersom det var ensamma hondjur fick de gå vidare. Idag räckte det med att komma ut och få titta på viltet!

På vägen hem stötte jag upp två rådjur till och även två harar var ute och sprang på en äng!!

Veckan som gått...

Det har blivit tre sittningar denna veckan på gris. I måndags var jag uppe på berget och satte upp den nya åtelkameran. Fick tillbaka en ny från Hylte Lantmän det hade visat sig att rörelsevakten i den förra var sönder, så därav alla bilderna. Inga grisar den kvällen.

Igår var jag och Peter ute i Maglehem, direkt när vi satte oss var där ngt som sprang runt men inget som visade upp sig. Där var gott om nya spår och tjärstubben var skrubbad. Tyvärr hade inte kameran där varit igång sedan i söndags så inga bilder.

Ikväll var jag uppe på berget och lade ut majs+halm. Vilken härlig kväll en sån kväll man bara önskar att grisarna ska komma smygande i månskenet, men dessvärre inte :(

Blir ingen jakt i helgen för min del i då det är annat inplanerat :), men någon sittning får det väl bli i nästa vecka!

Fick ett samtal av fiskekompisen Frank i veckan att han fått två platser till premiären i Flugströmmen (Harasjömåla) den 4 mars så där ska jag följa med och försöka kroka årets första regnbåge :)

En bild på en 5,0kg regnbåge jag tog på fluga i Stora Vångagylet våren -09
Flugströmmen
Dagens jakt

Som betsämt åkte jag och Micke ut till Maglehem i eftermiddags för lite jakt. Någon sol som lovats blev det tyvärr inte, mkt blåst och 4 grader varmt. Svårigheten på den marken är tillgången på vägar och ännu värre är det nu på vintern när den enda vägen ned dit var igensnöad. En bra promenad på en 20min innan vi var framme.

Vi hoppade över att sitta på pass så vi gick runt istället. I första området fick vi upp ett rådjur som sprang undan.

I såt nummer två var det min tur att leka hund, gick i bland tätningarna och förde lite oväsen, där var gott om vildsvinsspår och legor så man fick vara på sin vakt om där skulle komma fram något. När jag tillsist kom ut från tätningarna fick jag reda på från micke att där kommit ut en monstergris ett tag efter jag gått in. Han stod tyvärr fel till så där blev ingen skottchans. Tur var kanske det så vi slapp jobba hela kvällen med att dra ut en best till bilarna!!

Tyvärr var den ena foderautomaten förstörd av någon...tråkigt när saker inte får vara ifred.Hade ett rådjur som passerade utanför huset innan idag också, snabbt fram med kameran och en liten vissling så stannade det upp!
Vildsvinsbök
Utfodring

Idag var jag uppe på marken vid Veberöd och kastade ut lite majs till viltet. Den förra givan var nästan uppäten.

Det töar på riktigt bra nu man kunde se barmark för första gången på många veckor. Gott om viltväxlar är där, mest efter rådjur och hare.

Imorron ska jag och Micke åka ut till Maglehem för jakt! Ska bli 4 grader varmt och sol :)
Det töar på bra nu

Efter lite regn igår och plusgrader idag töar det på riktigt bra nu. Var ute och gick i skogen i eftermiddags längs med Vombsjön och det går bra att ta sig fram i skogen nu. Tyvärr glömde jag kameran fina vildsvinsbök och många viltväxlar från kronhjortarna gick vi förbi.

Majsen som jag lade ut på marken vid Veberöd var nästan uppäten när jag var där dagen efter, två rådjur hade tagit daglega vid matplatsen också. Får åka upp och lägga ut mer mat i slutet av veckan när kommit hem från UK.

Hoppas vildsvinen hittar tillbaka till åteln på berget så man kan passa lite gris igen, var längesen nu!! 

Ha en bra vecka!!

Vinterbilder

Var uppe på berget i helgen och gick en runda på marken. Åtelplatsen är fortfarande endast intressant för fasanerna, rådjuren och hararna. Inne bland enebuskarna på andra sidan marken hade där dock snurrat runt både hjort och vildsvin.

Fick en kamera i julklapp så det fick bli några premiärbilder med den.

Var uppe på marken utanför Veberöd i eftermiddags och slängde ut 30kg majs till viltet. Vill sätta upp kameran vid matplatsen där men förra året efter den suttit där ett dygn var den borta, så tyvärr blir det inga åtelbilder från den marken. Vill inte riskera och bli av med en till!

Kalenderår 2010 var det bästa jaktåret för övrigt i min jaktkarriär och då har jag ändå släppt mkt vilt! Tilläggas ska väl också att det blivit många, många jaktdagar....

7 rådjur
1 dovspets
3 rävar
6 vildsvin
1 kronhjort
1 älg
1 grävling


RSS 2.0