Bockjakt 2018

Premiärmorgonen gav inte någon bock i pass. Kvällspasset kom det ut en sexa på hygget där jag satt men den fick syn på något intressant och drog sig undan. Tog chansen och satte mig där på morgonen efter med men ingen aktivet förutom några dov. Efter en timme smög jag mig nedåt mot en nyplantering där jag sett en bock i sommar och jodå han kom gående upp mot hygget, på 30m gick skottet och en fin sexa låg efter 30m.

 

I söndags stod bocken ute på stubben när jag kom upp i tornet men den drog sig undan. Kvällen bjöd på mycket vilt , 7 dov, 10 rådjur varav två bockar där jag släppte en fyra som gick länge runt tornet. Sist av alla kom en hanräv ut.

 

Igår satt jag på vildsvin där kom en flock kl 21:30 men jag kunde inte urskilja galten och kultingarna på 25kg kan gott få växa till sig.
 
 
 
 
 

Augusti

Satt ute vid ett vetefält som har en hög med gammalt gödsel bredvid sig där jag sett mycket aktivitet. Klockan 23 ser jag en svart skugga komma gående efter den kommer två vuxna och ett koppel med 20kg kultingar. Ser att en av de vuxna är en galt, skottet går och galten på 67kg lägger sig perfekt på vägen mellan fältet och gödselhögen.

 

I veckan har det blivit två grävlingar i fällan på ena åteln. Grisarna har skyggat så nu tog jag bort fällan då det var två grävlingar jag haft på den åteln i sommar.

 

En vecka kvar till bockjakten idag. Förra året valde jag att spara några mindre sexor på ena marken, jag har sett två stycken kapitala på den marken i år.

 

 

 

 

RSS 2.0