Drevjakt och gåsjakt

I onsdags morse var det gåsjakt nere vid Klingavälsån. där flög gott om gäss och vädret var bra för gåsjakt men de flesta gässen kom på för hög höjd. En gås fick jag ned i alla fall. Nytt försök imorgonbitti.
 
I går var det drevjakt i Bökestad norr om Kristianstad, en drever som körde runt med tre rådjur i en timme. Ett härligt skall att lyssna till, en passkytt sköt bom på ett kid annars rätt dåligt med upptag.
 

Dubblé

Blev ett åtelpass ikväll på åteln som har besök varje kväll. Kameran fick 14 årsgrisar på bild för några dagar sen. Ikväll kom jag på pass vid 17:10, Grisarna kom först vid 16:30 sen tillbaka igen vid 19 tiden och då fick jag bra läge på dessa två av de fyra som kom fram. 45kg vägde galten och gyltan 40kg.
 
 
 
 
 
Imorgon är det gåsjakt i gryningen, sen även liten andjakt i dammarna om tiden räcker till!

Griskontakt

Blev en åtelrunda igår kväll. Satt först på berget en timme men eftersom en förkylning har tagit greppet om kroppen blev det rätt många nysningar som jag inte kunde hålla tillbaka så jag bröt där.

 

Åkte vidare upp till andra åteln och satte mig. Efter 10 minuter hörde jag grisarna bråka med varandra, efter en stund kom de fram, en mindre och en större, jag tog upp bössan och skulle ta den lille men de drog sig in i skogen, sen kom bara den store fram och plockade bröd tre gånger. Sen hörde jag en tredje gris börja vädra till höger om mig och då stack alla.

 

Ändå nöjd med kvällen. Inga drevjakter inplanerade i helgen vilket känns skönt, efter idag är det julledigt fram till den 8 jan. Nästa drevjakt är inbokad till den 27 dec då vi ska upp till Blekinge.

 

 

 
 
 
 
GOD JUL!
 
 
 

Helgens jakter med utdelning i slutet

I lördags hade vi drevjakt i Maglehem, för omväxlighetens skull gick jag med hundföraren. Vi hade både dov och rådjur uppe men ingen fick något bra läge så inget blev nedlagt.
 
Igår kväll var det julbord med familjen på Bjärsjölagårds Slott och idag hann vi med en julmarknad på Övedskloster.
 
Innan julmarknaden han jag med ett morgonpass. Smög upp i tösnön till en av skjutstegarna, stötte två rådjur men när jag satt mig såg jag att där var fler rådjur ute på fältet. När jag kollade in i skogen kom där ett ensamt rådjur gående på 15m, den fick vind av mig och vände om ganska snabbt. Totalt nio rå fick jag se men tyckte inte jag hade något riktigt bra läge där jag kunde bestämma kön så de fick gå vidare.
 
Så ikväll blev det ett åtelpass på berget. Satt i 2,5h innan jag hörde grisarna komma bakom tornet. Ett par höga fnysningar och sen helt stilla i 10 min innan de var på gång igen. Tre årsgrisar vågar sig fram till åteln, trots åtelbeslyningen igång gick det inte o skjuta på grund av dimman, som tur var slängde jag ut några limpor bröd innan jag satte mig, en av dem kom rätt nära tornet och det gjorde även den lille galten på 30kg :)!
 
 

Fyra galtar och en kronhind

Elva jägare var vi som samlades imorse i -10 för en drevjakt. Vi tog först den stora salixodlingen som jag har min åteln vid. Ställde ut nio passkyttar på bra pass som vi känner till sen vi hade småviltsjakten för några veckor sen  då såg vi var grisarna drog ut. 

Idag hade vi tyvärr inte en gris inne i den odlingen trots att de hade varit på åteln inatt. Själv hade jag klockrent läge på ett smaldjur på 50m efter en liten vissling som fick den att stanna, men idag var rådjuren fredade, vi satsade på den sista kronhinden vi hade på licensen och vildsvinen. Fem kron sågs i första såten men ingen av oss kom till skott.  

Men i sista såten var där djur inne. Brorsans sambo hade till och med sett en gris kommande inspringande i såten under tiden vi jagade av den andre såten. Hundarna var trötta efter att ha jobbat bra i första såten, men med lite hjälp av hundförarna så gick två brungrisar upp till Pelle som förvaltade chansen bra. Innan dess så kom den ena galten till Johan den ena hundföraren som sköt en av de stora galtarna.

Micke kallade på radion att där var fler svin inne så jag Micke och Nisse gick in i tätningen, tog inte många sekunder innan en stor gris går loss, har den på 30m med bredsida men släpper den,Grisen blir påskjuten av en annan passkytt.

Nu i efterhand ångrar jag mig lite för jag följde blodspåret direkt efter skottet av den ene passkytten, stannade när det blev riktigt tätt. I efterhand berättar de andra att grisen gick upp två meter från dår mina fotspår slutade......

 

 

 
En av galtarna som jag avfångade efter eftersök, fick ok av grannarna och gå in på deras mark. Galten gick upp från sårlegan 200m från skottplaten sen gick den 400m till efter att den blev stött under eftersöket. Sen språrade jag och Peter den sista biten, den låg inne bland högt gräs och där tog det slut. Skönt att alla djur som påsköts idag har gått till de sälla jaktmarkerna!
 
 
Pelle hade Diana  med sig och sköt en dubblé. Bra skytte!!
 
 
 
Nisses första klövvilt blev en kronhind.
 
 
 
En av hunförarna Johan sköt galten som hänger närmast till!
 
Passar på att tacka alla goa jaktkamrater för en riktigt trevligt dag.
 
 
 
 

RSS 2.0