Gåsjakt med vildsvin

Satt ute på gäss imorse nere vid ån. Det flög på bra men tyvärr klarnade det upp när väl solen steg upp och gässen kom för högt.
 
Vid nio tiden så kom där en flock vildsvin på lagom håll framför kammonätet. Men med en hagelbössa var det bara att ta upp kameran istället!
 
 
Imorgon får det bli ett åtelpass om inte nyårsfirandet blir för hårt!
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 

Film

Skottsekvensen från senaste åteljakten.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Q78qQQl5oQA
 
 

Galt 53kg

Filmen som jag laddade upp visade gott om grisar. Ikväll satte jag mig i kojan vid 18 tiden trots fel vind men tyckte det var värt ett försök.Efter 1,5h står där en gris till vänster om åteln, tar upp luckan men grisen rör sig hela tiden och när jag väl fått upp luckan är den borta. Fäller ned  luckan igen och tänker att jag skulle väntat med att öppna luckan. Det går en 10 min innan jag får se att där står två grisar till vänster om åteln, tar upp luckan igen och följer grisarna som har bråttom, har redan sett att det är två mindre galtar så jag tar en av de två när de rör sig bakom åteln i långsam fart.
 
Ingen reaktion så jag sitter kvar en 20min innan jag går ned och hittar fullt med lungblod på skottplatsen, galten gick inte mer än 20m :)
 
 
 
 

Åteljakt m.m.

Det blev ett kid när vi hade drevjakt förra helgen, kom get och kid på 15m och lyckades vissla fast kidet. Kidet styckade jag igår och sen la jag bakbenet på marinad så imorgon blir det förhoppningsvis en god middag.
 
I torsdags kom jag hem och julledigheten startades. Åkte upp till ena åteln för ett åtelpass då månen lös upp fint och vinden var bra. Tyvärr låg tornet ned efter de stormar som varit så jag satte mig på en stubbe. Såg en flock med dov och rådjur när jag var på väg upp till åteln, så det började bra. Sen small det två skott från grannmarken efter en stund, trodde det var kört men där är ju mer än en grisflock på den marken och efter en timme dyker där upp en flock svarta skuggor. Två årsgrisar går fram och börjar att äta av majsen, suggan går bakom åteln och fnyser. Siktar in mig på en av de två och galten på 41kg lägger sig på plats.
 
Imorse åkte jag ut på gåsjakt med en kompis. Regn och blåst, efter en timme hade vi bara sett två gäss men vid halv nio började det flyga bra och vi fick ned fem gäss. Kör nog lite gåsjakt imorgon också och hoppas regnet har dragit förbi tills dess.
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=jalZEA-3AWw&feature=youtu.be
 

God Jul!
 

December

Idag var det december igen och julledigten närmar sig vilket jag ser fram emot! En del jakt på helgerna har det blivit sen senate inlägget. Drevjakt på berget i salixodlingarna i mitten av november och vi hade gott om vilt på benen men inget som blev skjutet.
 
Även en del pass på morgon och kväll har det blivit men inte rätt avskjutningsdjur i pass. Hade en fin stånghjort i pass en morgon men den hade bara ett horn så den fick gå vidare. Igår satsade jag på att ta ett kid men då kom där bara ut getter och hornlösa bockar.
 
Åtlarna är det bra fart på men det gäller ju och pricka in rätt dag och tid på dygnet. Tog en sittning idag på tre timmar men idag var inte grisarna hungriga.
 
Storjakt på vildsvin nästa helg på Österlen och helgen efter det ska vi försöka skjuta fullt på kronvilt på berget och förhoppningsvis få ned några grisar.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0