Ny åtel...

I onsdags anlade jag en ny åtel på marken vid Veberöd eftersom jag såg vildsvin där förra helgen. Tog dit en tunna och fyllde den med majs, slängde ut en del i onsdags, tjärade även in ett träd.

I fredags var vi där uppe och gick en runda, inget hade varit på tjärträdet men all majs var redan slut. Slängde ut mer majs och idag när vi kom dit var all majs slut plus att tjärträdet var rejält skrubbat :) Det tog inte många dagar innan dom hittade dit. Nu satte jag upp kameran där väl dold hoppas inte den får fötter denna gången bara, så får vi förhoppningsvis se vad det är för grisar som håller till på den marken!!

Tacka snön....

För att jakten gick bra idag!! Tog mig ut till Maglehem ikväll för ett grispass. Äntligen blåste det en lagom vind från SV, klart väder och marken täckt av snö.

Kom ut till marken lite innan 19 tiden, hade en säck med majs och en burk tjära med mig ned till tornet. Eftersom tjärstubben är 30m från åteln började jag med att tjära in innan jag tog plats i tornet. Mkt kläder och rånarluvan för att undvika kylan!

Klockan 19 gick automaten igång och spred ut en giva majs. Vinden tog i rätt bra och jag tyckte inte väderprognosen stämde riktigt, men men det avtar säkert och emellanåt gjorde den det och jag kunde lyssna efter knak i skogen. 

Tyckte mig höra ngt som rörde sig mot åteln, tog upp bössan för att se bättre och ser en mörk skugga till höger om åteln, det måste vara en gris där står! Visst är det en gris men tyvärr modell större...Aja kul att se en gris ialla fall.

Grisen försvinner rätt fort allt, ser lugnt ut, men efter en 10min kommer en ny gris ut, trodde först det var samma, men nu ser jag att denna är betydligt mindre än den första. Avvaktar en 5 min innan grisen står bra till och jag har snön som bakgrund. Låter skottet från 30.06:an gå och grisen sätter av i en himla fart!!!!

Ringer micke och meddelar att jag skjutit på en gris och att jag nu ska se om jag kan leka hund :) Går ned och hittar skottplatsen, tydligt spår av en träff...Beger mig in i skogen och följer blodspåret, inte helt lätt eftersom det är lite blodstänk här och där bara+en massa andra spår. Men efter en 50 m ligger grisen!!!En perfekt årsgris, brun och fin i pälsen. Grisen hade stått lite snett så skottet hade gått in i lungan och ut lite för långt bak, så en del maginnehåll men tarmar hade klarat sig som tur var.. Därför blev väl flyktsträckan så pass lång. Sen var det bara att knyta selen om halsen på grisen och börja gå de 300m till bilen, inga problem med snön och en 35kg gris bakom ryggen!


Åtelkameran tar visst inte bilder på alla grisar för de som kom ikväll hade inte fastnat. Men där var bilder på grisar de senaste kvällarna :)


Mkt vilt men på fel mark...

Igår innan mörket föll åkte jag upp till marken vid Veberöd. När jag kommit upp på toppen gick där en flock dovhjortar på grannens enefälad, stod och kollade på dem en bra stund. 9st fick jag räknat till, hindar o kalvar, tyävrr behagade ingen att hoppa över staketet in till vårt.

Gick in i skogen och ställde mig stilla en stund för att se om ngt kom förbi. Än en gång inne i grannens enefälad hörde man knak och sedan grymtningar, tre grisar fick jag räknat till som sprang runt och bökade!

Imorse gjorde jag ett nytt försök. Såg en del bök inne på vår mark men inga hjortar eller grisar så jag provade att locka lite räv istället. Ingen respons på första stället. Så jag flyttade mig en bit då ser jag att där springer en räv inne på grannens mark.

Går in en bit i skogen för att få marginal till gränser om han skulle komma, jodå efter en 10min får han fart på benen och kommer i full karriär! Riktigt häftigt och få in dom på lock. Tyävrr fick han vind av mig precis innan han skulle gå över stengärdet, sen var den som uppslukad av jorden!!

Härligt väder idag!

Idag är det riktigt fint väder. Var uppe på berget innan och tömde kameran på bilder, tydliga spår efter att vildsvinen varit där sen sist.

En fin bock har visat upp sig under flera veckor vid åteln också.Imorronbitti ska jag ge mig ut på jakt på marken vid Veberöd för att se om jag kan nedlägga en dovhjort! Fick förresten tag på tjära idag på ett ÖB varuhus. Tre hinkar köpte jag så nu klarar jag mig ett tag!

Kallt..

Kollade av kameran ute i Maglehem. Bara en nasse som fastnat på bild, tyvärr hade majsen i tunnan varit slut men en ny säck åkte i ikväll!

Skulle köpa tjära i veckan, brukar köpa på ÖB men de hade inget inne eftersom det är en säsongprodukt på vår/sommar! Ja om man ska lägga tak kanske :)  Som ett hån..

Åkte hem och lagade en god köttfärssås av rådjursfärs, avnjöt den och kollade på jaktlust om mufflonjakt. Började dra lite i jakttarmen. Kollade ut och kände att vinden var ganska hård så jaktsuget avtog. Men tillsist slängde jag på mig jaktkläderna och körde iväg, kom upp till åteln på berget vid 20 tiden.

Såg att det var nybökad under fodertunnan så jag satte mig i tornet som överlevt gårdagens storm. Men vinden var hård och det kändes rätt meninglöst att sitta där så jag bröt vid halv tio.

Tog med mig tjärburken för att tjära in trädet. Trädet var rejält skrubbat och en riktig gyttjepöl runt om!!

Ja gris hade där ju varit. Samma tid som sist, så då var det lika bra att man bröt jakten ikväll tänkte jag precis..

Men detta var inte enda besöket visade det sig....

Typiskt, typiskt. Nu hinner jag nog inte med något mer grispass denna veckan! Är i Polen tors-sön. Får se om jag kan få någon kompis att ta ett pass i helgen och kanske nedlägga en av grisarna. Eller tar jag nya tag nästa vecka då fullmånen kan komma till bra hjälp!!!

Ett kort vildsvinspass

Blev det ikväll på berget trots den hårda blåsten men stod bara ut en timme sen tömde jag kameran och åkte hem. Lika bra det eftersom de som besökt åteln igår kom 4 på morgonen.

Satte kameran mot tjäträdet sist för att se om där går en ensam galt, men där verkar vara flera stora suggor+kultingar. Det var duktigt uppbökat under åteln så de som varit där ville äta majs också. Nu riktade jag om kameran mot foderautomaten igen så får vi se till helgen om det är samma grisar som fastnar!!


RSS 2.0