Jakt ute på fälten

Blev jakt förra helgen som planerat. Ena kompisen hade galten framme på åteln men vinden snurrade så grisen stack igen. Andra kompisen satt mellan två rapsfält med nyslagen vall i mitten, redan vid halv tio tiden var där grisar ute. Jag åkte upp till honom när det började bli mörkt, hade två skottchanser på grisar men var inte helt säker på kön så jag avstod.
 
I tosdags när semestern började åkte jag upp och satte mig på vallen. Två rävvalpar sprang runt och jagade möss tills där kom en stor gris springande nedanför dammen, smög fram men grisen var redan borta. Vid 24 tiden kom där en till gris på 50m vid dammen, vinden låg fel men grisen stannade upp och läget var perfekt dock såg jag att det var en högdräktig sugga så den fick springa vidare. Även tre dovhjortar visade upp sig
 
 
 
På andra marken stötte jag på en rejäl fejning från en bock. Ja bockarna har börjat brunsta, har pågått minst en vecka så kanske lär brunsten vara över tills att bockjakten börjar detta året.
 
 
 
Gott om grisar på åtlarna och nya flockar visar upp sig med kultingar.
 
 
 
 

Snart semester

Idag är det bara en vecka kvar och jobba sen blir det tre veckors semester sen jobba två sen ledig bockjaktsveckan.
 
Ingen jakt på några veckor men på lördag ska det blir bra vindar för åteljakt så då ska jag och en kompis ut.
 
På ena åteln går där två galtar i ena flocken med suggor och kultingar och på den andre går "skabbgalten" och en lite mindre galt och på den tredje kommer där lite strögrisar. Går även två gyltor på ena åteln som är högdräktiga, så det ser ut att komma ännu fler kultingar. Ca 40 kultingar har jag räknat in på två åtlar. Fälten har fått vara i fred än så länge men när vetet och ärtorna börjar bli mogna lär det nog hända saker.
 
 
 
 
 

RSS 2.0