Februarigalt

Ibland kan man sitta länge, men ikväll var det rekord på andra hållet.

Ikväll åkte jag först upp om ena åteln och hade inte bråttom. Fyllde på med foder och tömde kameran sen vidare och väl framme vid andra marken var det snö som bara den på marken och med lite foder på ryggen så var det rätt segt de 500m ned till åteln. Väl framme efter inte så hälsosamt leverne i veckan så slängde jag fram lite limpor på åteln. Upp i tornet och öppnade skjutluckan, klockan var 18:10 då ser jag grisarna komma inne i skogen, två årsgrisar kommer fram mot tornet, de andra står kvar inne i tätningen, när de är på 10m från kojan så kommer hörselkåporna på fort och upp med bössan, då går skottet.

Sen var det var det bara och bita ihop och gå tillbaka till bilen med en 36kg galt....Imorgon är det dags och flytta torn och sen lite jakt på kvällen!

 
 

Lockjakt

Sist vi hade drevjakt på ena marken fick jag en räv i pass men den fick syn på mig. Idag åkte jag upp och satte mig i tornet vid enarna. Kom först en hare och sen en bock + get. När jag suttit ett tag tog fram min critt call. Pep loss i en 15 sek och sen tog jag upp bössan och gjorde mig beredd. Kollade av framför mig och där satt ju redan räven och kollade in mig, helt utan att jag lade märke till den hade den gått upp och satt sig på stengärdet. Fick in den i siktet och tryckte av, räven föll direkt i skottet. En riktigt snabb och effektiv lockjakt på räv :)
 
 
En koll på ena åteln visar gott om aktivitet, till helgen är det bra vindar och det ska även komma snö i veckan så det får bli ett grispass då.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0