Dovvilt

Blivit en del jakt de senaste veckorna och jag har sett väldigt mycket dov. På marken vid Veberöd fick jag sju hjortar i pass en morgon förra helgen, inga med horn men en kul upplevelse och få se dem på nära håll, inne på 40m. Sen fick jag se hindarna stå på bakbenen och plocka ned äpplen från äppleträden.
 
På marken där jag satt ikväll fick jag se en rådjursget med fyra kid förra veckan, det är verkligen gott om rådjur i år vilket känns roligt då stammen har varit dålig några år nu.
 
I söndags hade jag ute en svart dovspets på denna marken men läget var inte perfekt så han fick gå vidare, ikväll fick jag ett bra läge på denna lille spetsen efter en 30 min i tornet.
 

Vildsvinen har hittat tillbaka till åtlarna precis som jag hoppades på nu när alla fälten är tröskade.
 
 

Hjortjakt

Har suttit ute några kvällar i veckan. Doven har lyst med sin frånvaro sen de blev lovliga! Men ikväll kom där ut två spetsar på berget. Satt i den nya skjutstegen vid dammen som jag satte ut i somras, knall och fall på den ene spetsen, den andre sprang iväg men kom tillbaka ut igen på fältet men jag kände mig nöjd med en.
 
Inget tryck på åtlarna direkt men där går en del i skogen. Nu när allt börjar bli tröskat hoppas jag de hittar tillbaka igen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0