Bockjakt 2016

Årets bockjakt var verkligen seg, brunsten var över på alla markerna innan premiären. Det kryllade av rådjur på marken ute på Österlen men bara en bock sköts på premiärdagen. Här hemma var det samma visa såg gott om getter med kid men inte en bock. I torsdags fick jag äntligen ett bra läge på en sexa och med det känns det som bockjakten är över för tillfället. Glädjande nog är där väldigt gott om dovvilt på markerna, men så brukar det vara vid denna tiden på året, sen när väl premiären går av stapeln är de som uppslukade av jorden.
 
Har även blivit en duvjakt med bulvaner och vi fick ned nio duvor, hade skyttet varit bättre hade där blivit betydligt fler....
 
Sockermajsen har tagit sig bra och vildsvinen har varit där och hälsat på. Alla fält är dock inte tröskade än så det dröjer nog ett tag innan de börjat äta av den. Skulle gissa på att den är färdig om två-tre veckor.
 
En kompis ringde igår kväll då han skjutit en 70 kg galt så jag åkte ut och hjälpte honom. Den hade precis rullat sig i kärret så det fick bli en rejäl tvätt innan passningen!
 

 
 
 
 
 

RSS 2.0