Årsgris

Blev utdelning på andra åteln ikväll. Kollade av kameran innan idag och tre kvällar i rad vid 20 tiden hade där varit två olika flockar. Tre rådjur kom och åt majs vid kvart över sju och stannade till lite innan 20 då grisarna kom. Blev en liten gylta på 26 kg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Årsgalt

Tog ett pass ikväll. Mötte fyra rådjur på vägen ned och såg även att något lämnade åteln, innan jag kom fram till kojan såg jag grisar springa runt på ängen bakom kojan. Upp och satte mig och ganska snart kom där en ensam årsgris nere i svackan på väg mot tjärträden men den vände och bökade lite vid bäcken, sen kom där fyra grisar samma väg nere i svackan och gick in i skogen. Två grisar kommer ut på fältet och även idag hade jag den luckan stängd.
 
Efter att haft fullt aktivitet hela tiden så tilsist så kommer där ut fyra årsgrisar på åteln och jag siktar in mig på den sista som ställer sig med bra bredsida. Knall och fall, 46kg galt och klockan var inte ens 19:00.
 
 
 
 
 
 

Aktiviteter i mars månad

Fisket i harasjömåla gick bra och tillsist fick jag upp mina tre regnbågar som är fångtskvoten, 3,4 kg var den största som jag fick upp. Längtar redan tillbaka till ett nytt fiske men då får det gärna vara lite varmare, så nästa besök får bli någongång under våren.
 
En del åtelpass har det blivit och det har varit nära att jag har fått utdelning men vildsvinen har varit vaksamma som bara den. En gång i början av mars hörde jag grisarna på gång men rätt som det var stannade alla upp och suggan kom fram själv och gick runt mitt torn och sen var den jakten över.
 
Andra gången med griskontakt kom det först sugga med en kulting inne i skogen, de kom in på 15m från tornet men gick aldrig fram, en 30min senare kom där fem årsgrisar och snurrade runt i skogen men inte heller de gick fram till åteln. Kunde skjutit denna gången men där var en del sly i vägen så jag avstod. Kompisen sköt då en liten gris andra åteln, hans första så kul för honom!
 
Förra fredagen såg jag grisarna springa runt inne i salixen redan vid 18:30 tiden, en timme senare kom de närme åteln och suggan skickade ut ett koppel av årsgrisar på fältet, men inte heller de gick fram till åteln utan till kojan och när de var nedanför och luktade öppnade jag andra skjutluckan för att se om jag kunde ta en innan de fick vind, såklart hörde de det och sprang tillbaka.
 
På måndag ska jag åka och bedömma bocken som jag sköt i höstas, preliminärbedömingen blev 125 poäng och alltså ett silver.
 
 
 
 
En sugga har fött kultingar på denna marken, men har ingen bra bild på dem än.
 
 
 
Fyllde på majs förra helgen i automaterna så nu ska de klara sig ett tag framöver. Har även ställt ut en ny automat på ena marken men vi får se om jag sätter igång den då den delen av marken ligger 2km från ett villaområde och där går mycket motinärer på vår mark. Brorsan ska odla foderärtor uppe på berget så vi har ställt ut ett nytt torn det fältet, tror de ska sås in i april men så kallt som det fortfarande är så kanske det blir försenat i år!
 
 

Fiske imorgon

Imorgon är det dags att blöta fluglinan i strömmen i Harasjömåla. Precis som förra året är det influensatider och jag klarade mig ända fram tills i tisdags då kroppen började strejka. Förkylning som har brutit ut men jag ska ta mig upp där imorgon också. Nya flugor och tafsmaterial är inköpt i veckan så någon båge ska man väl lyckas kroka! Full pott är tre stycken så förhoppningsvis blir det sex fileér i frysen imorgonkväll.
 
Var ute en smygrunda i tisdags och tänkte locka räv först och sen sätta mig på åteln. Satte mig mot en björk i kohagen så jag hade bra syn ut över ängen. Rätt som det är börjar en dovhjort springa runt uppe i björket en 200m från passet, det var en fin hjort med rejäla horn, men den hade hört mig när gick ut och satte mig, skaren lät rejält. Ingen räv behagade och komma. Satt sen på gris i 3 timmar men bara rådjur som kom fram. Gris tre nätter i rad där, tider från 19-22. Får bli ett pass i nästa vecka förhoppningsvis.
 
 
Lite sämte tider på andra åteln, men igår var de framme i skymningen.
 
 
 
Även lite grisbesök uppe på åteln i Markaryd.
 
 
 
 

RSS 2.0