Åtelkoll

En vecka sen man var ute på åtlarna så idag fick de fyllas på med mat. Gott om aktivitet på samtliga ställen.
 
Igår helgen var det fiske i Harasjömåla, på fredagen hann vi bara fiska en två timmar gott om aktivtet men inga huggvilliga. Igår var det strömmen som gällde och där nappade det på bra, som vanligt bra fiske på morgonen.
 
På ena åteln har där nu kommit andra kullen med kultingar för året. Ser ut som om där är fler suggor som ska grisa inom kort.
 
 
 
 
 
 
 

Vildsvin

Ikväll blev det en 42kg gylta som var ute och plöjde om åkern uppe på berget.
 
Satt i tornet och kollade på tre rådjur när en stor galt kommer springade över fältet och in i salixen. Lite senare kom där ut en hel flock på 250m, smög ned från tornet och närmade mig. Vildsvinen gick in igen så jag satte mig ned på 100m från där de gått in. Efter ett tag kom de ut på lite väl nära håll, ca 10m,
 
 
 
 

En minnesvärd kväll den 17 september

Det gäller och passa på att komma ut på kvällspass nu innan solen går ned tidigare och tidigare och i oktober är det dags att ställa om till vintertid dessutom. Idag var det fint väder här nere i södra Skåne så jag drog mig upp till jaktmarken vid 18 tiden. Satte mig på passet och ganska direkt kom där en mård/mink som sprang in i en rishög och förde en massa väsen. Hade egentligen tänkt och sitta på passet till det sista skjutljuset men då jag såg två spetsar för en vecka sedan på äng en bit från passet så tog jag beslutet att förflytta mig. Smög sakta och när jag väl kom fram till ängen var där tomt till en början men rätt som det är uppenbarar sig två hjortar på ängen. Jag placerar upp mitt tripod mot marken som jag ställde in när jag kom till jaktmarken. Då jag står i en viss lutning på marken så får jag lägga ut det ena benet lite längre än jag hade tänkt då stödet ställdes in på plan mark.

Den svarta hjorten tar en annan väg medan den prickige går ned mot mig, nu är den på 150m. Jag står med bössan upplagd i klykan på skjut stödet och väntar, då stannar hjorten upp och står med stickhålet till, tänker många gånger om jag ska skjuta men nä, en sån hjort i mina ögon mätt ska det vara full bredsida på. Jodå efter en 30 sek med många tankar så fortsätter den sitt födosök nedåt. Jag har sett ut en skjutlucka på ca 20m med bra kulfång och till sist kommer hjorten in i kikarsiktet. Jag lägger av ett ”skånskt hojtande” och hjorten stannar upp och då går skottet på c 70m , han springer en 40m sen är det tid och dra hem 92kg hjort.

 

 

 


Härlig september morgon

Steg upp tidigt idag för att komma ut i det härliga vädret. Smög upp längs ängarna för att sätta mig på ett nytt pass där jag satt ut en skjutstege. Innan jag kom fram till passet stod där en dov 100m längre bort jag lyckaded se den innan den fick syn på mig. Pulsen steg förstås men ganska snart kom jag fram till att det inte var ett handjur.
 
Väl på pass kom där ett smaldjur in på 20m, solen steg upp och fram kom där även get med kid och en dovhind med kalv, På vägen till bilen smög jag på get med dubbelkid. Alltså en morgon full av hondjur och kid/kalvar.
 
Fisket gick bra och två stycken regnbågar på 4,2 kg blev resultatet.
 
Åtlarna har verkligen kommit igång igen, så idag startade jag igång automaten på ena stället.
 
För 15 år sen satte jag i signalkräftor i en av våra dammar, har bara provfiskat där en gång på alla år, fick inget då. Men ikväll tänkte jag lägga i några burar och göra ett litet mer seriöst försök med horngädda som bete.
 
 
 

Foxy

Sett mycket bock i helgen som gick men de har fått gå vidare då jag inte tyckt läget varit perfekt eller för att de kan få växa till sig lite.
 
I veckan kom där ut en räv på berget precis i sista ljuset, igår när vi satt på dovhjort i Maglehem kom en valp på 30m från mitt torn.
 
Imorgon är det flugfiske på schemat i Trollemölla! Inte flugfiskat på länge nu så det ska bli skoj. Kvalitén på fisken från de dammarna är exceptionellt bra dessutom. Bara och hoppas att vattentemperaturen har sjunkit så de är på hugget imorgon.
 
 
 
 

RSS 2.0