Semester

Imorgon är det dags att packa bilen för att åka upp till Vemdalen och åka skidor. Mindre sugen med tanke på det fina vädret men framförallt eftersom där är gott om aktivitet på åtlarna. I helgen var jag i Tyskland så ingen jakt blev det då heller.

Däremot blev det ett pass förra veckan på berget, i skymningen kom där ut en stor ensam gris. Satt och kollade på den en stund när det sprang runt plockade i sig mat för att snabbt in i skogen igen. En galt i modell större som gärna får komma tillbaka den 16 april :)

Kameran på ena åteln blir det tyvärr väldigt mörka bilder på, måste byta batteri när jag kommer hem!  Klockorna tickar fortfarande på vintertid..
Åtelkoll

I torsdags åkte jag ut på ett åtelpass på gris. Hann sitta i 10min innan där kom en flock med 1 sugga och tre årsgrisar. De smög runt åteln länge innan de gick fram, satte på belysningen direkt, skulle jag inte gjort de de fullkomligt sprang iväg. Nästa gång ska jag vänta som jag brukar göra innan belysningen sätts på.


Fiske

Idag hade äntligen isen nästan helt försvunnit i laxdammen här i byn, bara en liten del av dammen som var istäckt.. Körde upp om där på vägen hem och där stod en filur och fiskade, typiskt att jag inte hann först.

På avstånd såg det lite konstigt ut för dammen som ingår i vår fiskeklubb är bara till för medlemmar, dessutom är det bara flugfiske som är tillåtet. Den som fiskade där hade minsann inget flugspö. En icke svenktalande fiskare som påpekade direkt att han inte kunde svenska men som tur var fungerade engelska. Inga problem så jag fick informera om att fiske bara var till för oss i klubben och då även enbart flugfiske. Frågade honom också hur han kunde ha missat skylten med "fiske förbjudet som innehåller en symbol med en fisk och ett sträck över", det behöver man inte vara svensktalande för att förstå. Han packade ihop och gav sig iväg utan någon större konflikt.

Hem och upp med flugspöet till dammen en stund senare. Nu var där ingen tjuvfiskare! Två regnbågar krokade jag på inom loppet av mindre än 10 kast, nästa orört vatten sen isen kom i vintras, härlig känsla i det vårliknande vädret som var här nere idag. Linn var ute och sprang så hon kunde inviga nya kameran jag köpte idag med några fiskebilder :)!


Suggan med kultingarna fortsätter och gå på åteln, en fin grupp med årsgrisar passerade igår. Dålig vind för jakt på den åteln i veckan tyvärr....
Tillökning

I grisstammen på berget :) Lite fart har det varit under veckan i alla fall. Ingen jakt på ett tag då fökylning tagit grepp om en. Nästa vecka får det bli en satsning om grisbesöken håller i sig.
Premiären i flugströmmen. Tre regnbågar 5,...

20120302420 (MMS)

Premiären i flugströmmen. Tre regnbågar 5,3 2,2 och 1,6 + en liten öring som fick gå tillbaka!


RSS 2.0