Älgjakt

Igår startade vi älgjakten uppe i Småland, på grund av jobb kunde jag inte medverka på premiären igår men de andra hade jaktlycka och fällde en tjurkalv. Idag hade vi inte lyckan med oss utan väldigt tomt på både älg och gris.
 
 
 
Förra helgen hade jag gäster nere och tyvärr var det ösregn på söndagen så grisjakten på natten blev inte speciellt lyckad. Men på morgonen sköt den ene en riktigt gammal bock, han hade två stycken i pass men valde ut rätt bock. Inte en tand kvar i överkäken.
 
 
 
 
 
På kvällen satt vi ute på kronhjort och ena kompisen fick en flock hjortar i pass och fällde i sista ljuset en hind. Själv hade jag hjortar ute men på för långt håll igen. Imorgon ska jag ge det ett nytt försök.
 
 
 
En stor sugga som har gått på åteln i snart tre månader, men nu börjar hon bli mer och mer rund så det är nog avkommer på gång inom kort.
 
 
 

Dov och Kron

Kronpremiär igår och på morgonen hade jag ett femtontal hjortar ute men på alldeles för långt håll. Kompisen fick sig en gammal resturbock på morgonen.
 
På dagen åkte vi ut till ena marken och hade en liten drevjakt, hunden fick upp rådjur som sprang runt i såten men inget vi kom åt. Sen hörde jag ett brak framför mig och satt beredd, i en liten lucka kommer där en dovspets gående, visslar till en gång med effekt att den stannar upp med full bredsida. Pang och hjorten springer iväg, när jag senare kollar av hittar jag inte skottplatsen eller något blod eller hår. Hunden kommer och börjar spåra och han går rätt efter en stund och hjorten ligger efter en 50m efter ett perfekt skott.
 
På kvällen hade jag kron i pass igen, men även denna gång på för långt håll, ena kompisen fick tre kron i pass på andra marken och i sista ljuset fällde han en kronhind.
 
 
 
 

Bra avslut på dagen

Dagen började med drevjakt och endast lite dov uppe men inget i pass för någon av oss jägare.

 

Efter lite velande åkte jag och kompisen ut på ett kvällspass. Jag satte mig på ett pass där jag förra lördagen såg åtta dov, men den gången fick jag inget bra läge så jag lät dem passera.

 

Ikväll satt jag och kollade mot där de kom ut senast när det rätt som det är kommer en hjort springande bakom tornet och passerar mig på vänster sida. Hojtar till två gånger utan någon reaktion från hjorten och jag tror att chansen är över, så jag lägger av en vissling som ett sista försök och få stopp på den, visslingen ger effekt och hjorten ställer upp sig med perfekt bredsida på 70m.

 

 

 
 I helgen är det grisjakt på åtlarna och på måndag är det dags för kronviltspremiären!

 


RSS 2.0