Dovhjort och vildsvin

Jag och en gammal arbetskollega åkte ut för och jaga vildsvin förra veckan. Redan på väg ned till majsen fick han syn på en ensam gris som han fick in en bra bogsmäll på.
 
 
I lördags åkte jag och Ronny ut för att sitta på pass, på väg ut till mitt pass såg jag en herrklubb inne bland enarna. Kom upp i tornet efter en lång ansmygning och såg att de hade koll på mig, fick bli staty en stund. När jag väl kommit till rätta tyckte jag avståndet var för långt så jag bestämde mig för att smyga in på dem innan mörkret la sig. Det gick bra och en spets blev resultatet.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dovhjort

I veckan var det premiär för hornbärande dovhjortar igen efter brunstuppehållet. Jag kom ut på premiärmorgonen och satte mig i en skjutstege, hann inte sitta speciellt länge förrän det kom en rådjursget och i följde av den kom en dovspets. Dom kom på en viltväxel 15 m från skjutstegen så det gällde och höja bössan i rätt läge när dom passerade bakom ett träd, spetsen reagerade på det men drog inte iväg och jag kunde avlossa ett säkert skott.
 
I lördags när jag var ute på foderrundan stod där två flockar ute på ängarna och solade sig, vad jag kunde se hindar med kalvar varav en kritvit hind.  
 
 

 

 


Drevjakt

I söndags hade vi drevjakt med grannlagen på berget. Ganska snabbt sköts en kronkalv, I mitt pass kom där en kronkalv men då hade vi redan skjutit ena kalven och vi hade bara vuxna djur kvar på licensen så den släppte jag, efter den kom där tre dovvilt och jag kunde nedlägga en hjortkalv.
 
En kronkalv blev det avlivning på då den kom haltandes på tre ben. Vi bedömde det som en trafikskada och efter samtal med Länsstyrelsen behövde vi inte räkna in den på licensen.
 
En sugga med några årsgrisar lurade oss och stack på "rätt håll".
 
Igår kom jag ut för sent till ena åteln då jag mötte grisarna på vägen upp till kojan.
 
 
 
 

RSS 2.0