Tekniken

Var upp och skulle kolla av nya åtelkameran idag för att se om några djur hade fastnat på bild. Hade lite bråttom i fredags när jag gjorde inställningarna visade det sig. Inga bilder hade tagits tyvärr! Där låg majs kvar men avtryck efter gris och mkt av halmen upp och nedvänt.

Nu gjorde jag iallfall rätt inställnigar så nästa gång är där förhoppningsvis bilder på gris.

En nära kompis till mig blev inröstad i jaktlaget vid Maglehem vilket glädjer mig och micke! Grattis Näsan! Så här fint ser det ut där ute.Ha det bra,

Daniel


Jakten igår

Började med att sitta och locka på räven i brorsans fårhage men utan resultat denna gången också gjorde nämnligen ett försök i tisdags också. Antingen lockar jag dåligt, finns ingen räv, eller är räven mätt efter festmåltiden på lammet fortfarande. Nu har där kommit nya lamm så försvinner där inte några kan det vara en annan förklaring bakom försvinnandet.

Jakt på gris igår blev det ingen eftersom där inte varit några besökare,,,,,

Satte däremot upp åtelkameran idag! Vilken skillnad i storlek på den nya Genzo åtelkameran jämfört med det gamla Stealth Camen jag hade, den nya var minst halva storleken. Köpte den hos Hylte Lantmän, snabb leveranstid, fick en eftersökslampa till och en kniv. Eftersökslampan kanske inte var den smidigaste jämfört med sen surefiren jag har normalt men bra att ha i reserv!

Mot nya äventyr nästa vecka! Ha en trevlig helg

Jakt ikväll

Nu åker jag ut och sätter mig på pass ett tag! Grisarna kommer alltid mest frekvent till åteln i slutet av månaden! Ska bli en hyfsad klar kväll så månen lär lysa fint när solen gått ned.

Uppdatering kommer imorrn,,,

Daniel

Sugen på jakt ikväll

Hade en trevlig vistelse i Köpenhamn med Johanna sön-mån. Vi gick b.la en runda på zoo och kollade på alla djur som fanns där! Elefanterna var helt klart coolast! Isbjörnar är ganska mkt större än brunbjörnar. Lägger in en bild på ett djur som liknar en blandning mellan vildsvinskulting och bäver (typ), levde i sydostasien.Gjorde precis in en beställnig på ny åtelkamera! Det blev en Genzo Åtelkamera SG-550VX, fått bra recensioner i jakttidningar och smidigt att man kan kolla av kameran på plats utan att behöva ta med minneskort hem eller med datorn till kameran. Ska bli spännande att följa vad där är för aktivitet på åteln igen efter 6 månaders uppehåll utan kamera.

Brorsan har fårproduktion och där var en tacka som hade fått 3 lamm igår, tyvärr var det ena döfött och nummer två försvann spårlöst, troligen en räv som varit i farten får åka upp en kväll och försöka locka på honom! Där hade kommit två nyfödda ikväll igen men de hade fått åka in i ladan över natten! Sköt två rävar i hans fårhage men det var nog två år sen, lägger upp en bild på en av dem.Genzo Åtelkamera SG-550VX- inkl eftersökslampa
Ha en trevlig kväll!

//Daniel

Jakten i torsdags och fredags

Passade vid åteln på Berget i torsdags, satt mellan 21-23.30 grisarna hade varit där sen jag kollade senast och fick förhoppning inför kvällens pass, efter ett tag kom en liten räv springade förbi bakom tornet, vid elva knakade det till rejält från salixen men djuret kom inte fram till åteln, kan ha varit en hjort el rådjur, vinden var perfekt!!

I fredgas åkte jag och två kompisar ut till Maglehem för grispass, vädret var sådär när vi körde, dessto närme marken vi kom ju mer dimma var det, katastrof såg endast en 100m i dimman. Vi satt en timme, dov, räv o hare var det som visade upp sig!

Nu blir det en liten tripp till Kpenhamn för att fira Johannas födelsedag!

//Daniel


Jakt på fredag :)

Varit iväg på aktiviteter både idag och igår med jobbet så ingen tid för ngn jakt hittils denna veckan. Men på fredag ska det bli grisvak, fullmånen är på gång och förhoppningsvis ska det vara något sådär klart väder. Vinden ska vara svag och komma från nord/väst vilket är bra för den ena åtelplatsen.

Är riktigt sugen på att köpa en åtelkamera "igen" för att följa vilka flockar och tider grisarna besöker åteln. Den förra stelth camen jag hade fick tyvärr fötter när jag hade haft den en natt på en ny åtel. Visst det var snö ute så man kunde följa tjuvens väg men till sist hade han/hon gått ut på en väg och spåren slutade. Kände mig så besviken  och rånad efter detta hände i vintras. Men nu vet jag iallafall ett ställe jag inte kan ha kamera på igen!!

Har inte alla kamerabilder på denna datorn men en av de första hittade jag. Tyvärr stämmer inte datumet, det är taget i början april förra året. 
Första inlägget

Här kommer mitt första blogginlägg på denna sida!

Veckans jakt blev vak på vildsvin ute vid Brösarp, inga grisar observerades men två rävar, bock+get passerade förbi. Bonden vi arrenderar av har foderärtor vilket grisarna är glada i att äta av, så inom ett par veckor kommer de börja härja i fälten.

Kanske ska köra upp och kolla till åteln som jag har på en av markerna här i närheten. Se bild nedan från i vintras.
//Daniel


RSS 2.0