Regnbågar

Fisket gick bra uppe i Harasjömåla, full pott båda dagarna! Alla i gänget fick även fisk vilket var glädjande! Igår fiskade vi i Dammetsgyl, sista halvtimmen vaknade alla regnbågar till och alla fick kontakt. Jag fick mina två på en liten montana.

Imorse var det flugströmmen som gällde. Fick två stycken ganska omgående, tappade sen två stycken och hade en del hugg men det var inte förrän på eftermiddagen som jag fick nummer tre! Inga monster direkt, min största 2,3kg.Frank fick en fin öring på slutetPeter borde nog införskaffa sig en ny håv. När jag skulle håva en fisk till Erik åkte fisken ur håven och jag fick agera snabbt!Dimman ställer till det hela tiden här nere i söder, vid Linderödsåsen började det tjockna på sen blev det bara värre. Inte ens löns att tänka på grisjakt.


Fiske imorgon

Imorgon är det dags för en resa till Harasjömåla igen. Småsjöarna imorgon och på måndag är det strömmen som gäller. Hoppas fisken är lite mer på hugget denna gången än sist.

Jakten blev stoppad ikväll pga dimman som drog in, såg bara 50m som max och när mörkret drog in såg man inget alls i kikarsiktet trots åtelbelysningen. Precis som i torsdags.

En kronhind fick jag se på berget. Grisar på bägge åtlarna frekvent. Fick ta hem batteriet från nya åteln, den spred bara 1 sek sen orkade den inte mer.

Lite bilder på de som varit där igår.

Nästa lördag ska vi ut och jaga hela gamla kompisgänget. Andjakt och småviltsjakt!


Dimmigt. Vildsvinen kom lite innan 20 igår.

20111029349 (MMS)

Dimmigt. Vildsvinen kom lite innan 20 igår.


Nära ikväll

Fylle på majs på nya åteln innan. Bra med aktivitet där. Körde sen upp till berget med flickvännen och tog ett pass.

Först kom där ut en bock som jag inte sett innan iår, vilka horn den hade, en av de största jag sett. När den gick över kullen hoppade jag ned från tornet för att se om jag kunde smyga mig på den men den var för vaksam. Attans men den får väl gå där till nästa år, den lär tappa hornen snart.

Tillbaka upp i tornet och klockan var nu sex. Vid halv sju står där en hjort i kanten, upp med bössan och tror att det är en kronkalv med tanke på storleken, men när den kommer ut längre ser jag att det är en dovhind. Så den får ju passera eftersom det är brunsuppehåll på dem nu.

Vi hoppar ned från tornet och tömmer kameran på bilder och tjärar in trädet. När jag kollar upp över åkern sen jag två svarta skuggor, GRIS! Vi smyger längs kanten i prefekt vind, kommer in på ca 40m ifrån dem, nu är där ett 15 tal vildsvin ute i åkern och bökar. Problemet är bara att där en massa smågrisar med och ca 6st stora grisar. Kollar länge på dem i kikaren men jag känner mig inte säker på vilka som är suggor, dessutom kollade av bilderna på kameran innan och såg att där var gott om suggor. De går tillbaka in i salixen men jag känner mig ändå nöjd med kvällen. Riktigt spännande.Grisarna har också hittat till åteln nu och rejlt med halm är utspritt så de kan böka runt innan de kommer åt majsen.


Uppdatering

På åtlarna är där lite aktivitet. På nya åteln har jag nu gett upp att ha kamerna inne i trädet, den där grävlingen hatar tydligen det röda skenet. Grisarna hade varit där men då var kameran utbökad och tog således inga foto.

Satt på kronhjort i torsdags på berget, hade hind + hind+kalv men jag hann inte med på kalven de hade bråttom in i salixen och klockan var mkt så jag höll inne med skott. Fem rådjur var där också, men släppte dem.

Igår hade vi drevjakt uppe i Markaryd, vi fick bara upp tre rådjur totalt och såg några älgspår. Fick ett kid i pass men hunden låg tätt efter så det gick för fort för att de skulle vara lönt att skicka ett skott med studsaren, hade man haft hagel hade nog gått bra!

Ska på internatkurs månd - tors så ingen jakt i veckan tyvärr. Ikväll blir det nog ett pass efter kronkalven.
Åtelkoll

Körde upp och kollade till åtlarna imorse. Härlig morgon att komma ut i, fortfarande frost på marken. Började med berget, det är så lustigt för det är en månad sen grisarna gick fram och käkade av maten. Har både slängt ut bröd och lagt gott om majs från åtelplatsen, trots att det bara är en differens på 20m så vill de inte gå dit.

På andra åteln var all majs slut och tjärträd skrubbat så jag satte upp kameran där.

Men tjärträden gillar de att skrubba sig mot.Både igår och idag var det styckning på schemat. Dovhjorten igår och idag en halv älg. 55kg älgkött som vi delar på tre man. Fast det var fint väder så fick man hålla sig hemma ikväll, kanske åker jag ut imorgon bitti för att se om man få någon hjort i pass.

Kanske denna.
Älgjakten

Första dagen, jättefint väder på morgonen sen efter lunch drog regnet in och det var blötare än blötast i markerna. En kviga hade vi uppe på morgonen men inget skott. På eftermiddagen fick den ena hundföraren tag i gris, kom in på nära håll men tysken stod uppe på grisen och sen drog det iväg för långt.

Andra dagen regn och blåst. Drev på räv och rådjur under förmiddagen. I sista såten för dagen driver tysken ett rådjur, hundföraren går runt i såten då han får syn på en kviga som står ute på en myr. Hunden passerar 40m från kvigan men hon står kvar oberörd. Kvigan blir nedlagd efter tre skott.Dag tre. Vi jagar med jaktlag nummer två. Första såten, en ensam kviga kommer till min passgranne 100m bort. Skottet går men älgen springer vidare, älgen kom i full karrirär. Blodspår efter en 20m från skottplatsen. Några går ned och ser en älg på andra sidan ån så vi antar att det är kvigan. Posterar om efter 2 timmar. Jag och skytten går från skottplatsen ned mot ån som var 200m in i skogen, vi hittar rikligt med blod då det helt plötsligt kommer en kviga mot oss på 20m, upp med bössan men är den som är påskjuten? nej den såg frisk ut så vi släppte den.

Det visar sig att den påskjutna kvigan hittas precis vid åkanten 200m in, där den avfångas. Tur vi inte sköt kvigan som kom på oss. Även en ko med kalv kom på oss precis efter första skottet på kvigan på morgonen, men var inte lovliga eftersom det bara var dubbelkalvar första veckan.Älgen transporteras över ån till närmsta väg.Jaktlaget vi jagade med första två dagarna fällde en 10 taggare igår. En halv älg med hem och till helgen får vi köra upp och hämta halvan från tjuren. Ja det blir inget jakt i helgen, styckning av älgarna och dovkalven!


Dovhjort

Åkte upp till marken vid Veberöd imorse, vaknade vid sju och det var en kanonmorgon så jag kunde inte låta bli att åka ut en sväng. Get med två kid stod där jag parkerar bilen.

Gick upp om åteln och kollade till den, bra med aktivitet där.Smög vidare in igenom skogen och närmade mig första ängen. Kollar med kikaren och ser att där står några dovhjortar helt stilla och kollar åt mitt håll. Djuren börjar röra sig lite och jag lägger mig och tar stöd. Två hindar kommer i bra läge men ser att där en kalv längre bak, visslar till när den är på väg igenom gluggen och skottet går. Kalven slår ihop på plats. Snabb och spännande jakt denna morgon.


Galt

Åkte ut och kollade av kameran idag. Inga grisar som går till automaten, men så mycket ollon det är iår, är väl det som är förklaringen. Men på tjärträdet är det en stor galt som gillar att skrubba sig. Det är ingen liten gosse undrar vad han väger.

Imorgon packas bilen och färden går åter mot Markaryd för årets älgjakt. I de två jaktlagen som vi är med i är det totalt fyra vuxna som får skjutas och några kalvar. Första veckan är det bara dubbelkalv lovligt. Vi skjuter även gris och räv. Kommer att jaga fram till onsdag sen hemåt igen för att passa på kronhjorten som också blir lovlig på måndag!


Bjuds det inte på choklad så funkar även a...

20111007340 (MMS)

Bjuds det inte på choklad så funkar även annat :)


Det blev en hare i helgen. Hargryta på lörd!

20111001334 (MMS)

Det blev en hare i helgen. Hargryta på lörd!


RSS 2.0