Älgjakten

Första dagen, jättefint väder på morgonen sen efter lunch drog regnet in och det var blötare än blötast i markerna. En kviga hade vi uppe på morgonen men inget skott. På eftermiddagen fick den ena hundföraren tag i gris, kom in på nära håll men tysken stod uppe på grisen och sen drog det iväg för långt.

Andra dagen regn och blåst. Drev på räv och rådjur under förmiddagen. I sista såten för dagen driver tysken ett rådjur, hundföraren går runt i såten då han får syn på en kviga som står ute på en myr. Hunden passerar 40m från kvigan men hon står kvar oberörd. Kvigan blir nedlagd efter tre skott.Dag tre. Vi jagar med jaktlag nummer två. Första såten, en ensam kviga kommer till min passgranne 100m bort. Skottet går men älgen springer vidare, älgen kom i full karrirär. Blodspår efter en 20m från skottplatsen. Några går ned och ser en älg på andra sidan ån så vi antar att det är kvigan. Posterar om efter 2 timmar. Jag och skytten går från skottplatsen ned mot ån som var 200m in i skogen, vi hittar rikligt med blod då det helt plötsligt kommer en kviga mot oss på 20m, upp med bössan men är den som är påskjuten? nej den såg frisk ut så vi släppte den.

Det visar sig att den påskjutna kvigan hittas precis vid åkanten 200m in, där den avfångas. Tur vi inte sköt kvigan som kom på oss. Även en ko med kalv kom på oss precis efter första skottet på kvigan på morgonen, men var inte lovliga eftersom det bara var dubbelkalvar första veckan.Älgen transporteras över ån till närmsta väg.Jaktlaget vi jagade med första två dagarna fällde en 10 taggare igår. En halv älg med hem och till helgen får vi köra upp och hämta halvan från tjuren. Ja det blir inget jakt i helgen, styckning av älgarna och dovkalven!


Kommentarer
Postat av: andersjakt.se

Lyckad älgjakt :)

2011-10-13 @ 19:35:14
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Grattis till bra jaktdagar för Er. Vi har skjutit en tjur på vardera laget vi är med i men vi har resten av veckan kvar.

2011-10-13 @ 20:05:01
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Jo du det var nära. Men smart som han var ställde han sig bakom träden och sedan drog iväg i skydd av tallarna. Jag fick pass två idag igen...läs min blogg för idag

2011-10-14 @ 19:05:28
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0