Skyddsjakt omgång tre

Igår gjorde vi ett tredje försök i naturreservatet, under veckan hade vi sett att där hade kommit en del nya bök. När vi nästan hade gått igenom hela vassområdet hade vi sett mycket spår men inga vildsvin så vi hade nästan gett upp men just då gick där upp 8 vildsvin framför en skytt.
 
De hade bråttom iväg denna gången och betedde sig inte som tidigare utan de lämnade området direkt men där stod en skytt och fick ned två stycken brungrisar.
 
Satt ute på åtel i veckan då det var längesen hade framme en 80kg galt som senare fick spel och jagade bort några andra grisar som skulle fram till åteln, då smög jag ned från kojan.
 
 

Skyddsjakt omgång två

Igår gjorde vi ett nytt försök på vildsvinen ute i naturreservatet. Ganska omgående såg vi att där gick ett femtontal ute i ängarna, gruppen delade sig och tre vildsvin stack iväg, kvar gick där tolv årsgrisar i en flock.
 
Jag smög mig på dem och kom in på 50m och kunde skjuta en liten galt på ca 40kg. Det har inte regnat på ett tag så vattnet hade sjunkit undan en del sen förra helgen. Flocken sprang iväg och försvann in i storskogen.
 
På åtlarna är där en del aktivitet men de får gå där i fred. Salixen är huggen vid ena åteln men grisar kommer där ändå.
 
 
 
 

Skyddsjakt på vildsvin

Vi har fått skyddsjakt på vildsvin i ett större naturreservat i närheten av där jag bor. Vi har kunnat se vildsvin gå runt där mitt på dagen, senast igår såg kompisen åtta grisar. Området består av häckningsplatser för fåglar så skyddsjakten är endast tillåten till siste mars, marken är även väldigt vattensjuk. Ikväll var det dags för premiärjakt.
 
Tre jägare var vi ikväll och första biten gick bra att gå på då där var rätt torrt sen började det bli blötare än bara den, skämtade innan om att jag skulle tagit på mina vadarstövlar, hade inte varit ett dumt beslut att ha i efterhand.
 
Vildsvinen låg och tryckte och rätt fort började de röra på sig, jag hade nio stycken på 150m men utan kulfång, tillsist kom en kulting i pass hos kompisen, sen kom där två större suggor in på 80m från mig, men givetvis fick de gå vidare.
 

En av övergångarna i reservatet.
 
På åtlarna går där en del årsgrisar men då där också går suggor med kultingar får de vara i fred ett tag till.
 

 

 

RSS 2.0