Utdelning på nytt ett pass!

Suttit ute några kvällar och släppt tre bockar som inte varit stora nog. Sett väldigt mycket dovvilt på hemmamarkerna, igår hade jag en halvskovel vid en ny skjutstege så förväntningarna är stora inför den 1 sept.
 
Satte ut en skjutstege i somras på en mindre mark som ligger 2km från våran större mark på berget. Ikväll var det tid för premiär där. När jag kom upp i stegen såg jag en kronhind som stod i rågstubben på 150m. Regnet drog in och jag bestämde mig för att gå ned från stegen, tog bort mitt sittunderlag och precis då ser jag bocken komma inne i skogen på väg ut mot fältet, snabbt sätter jag mig tillrätta igen och lägger av ett läte som ska likna ett skällande. Ger effekt och bocken stannar upp på 40m. Kollar in hornen och ser att det är fin bock, den tar ett skutt, sen tar orken slut.
 
 
Passet ikväll
 
 

En fin symetrisk bock i mitt tycke.
 

Bockjakt 2015

Nu har det gått några dagar på årets bockjakt, var ledig i måndags och tisdags från jobbet för att jaga bock men det hade räckt att jag jagat den 16e.

 

Satt vid ett nytt hygge i en skjutstege på premiären som vi satte ut kvällen innan. Hade egentligen tänkt sitta på ett annat pass men det blev rätt val skulle det visa sig, vid 05:15 kom där en fyra sakta gående ut på hygget, men en liten vissling stannade han upp och skottet gick, bocken sprang ca 100m efter ett lungskott.

 

Hem och hängde in bocken i kylen sen upp till Småland/Halland för kvällens bockjakt. Satt vid två ängar där jag sköt en bock 2010. Lockade i lika omgångar med 10min intervall och lite innan kl 20 kom bocken ut på ängen, när han var inne på 80m gick skottet.

 

Har släppt tre bockar efter detta på *hemmamarkerna". Brunsten är över nu, hade en mindre sexa ute igår han rörde sig väldigt lite, reste sig och åt en stund annars låg han mest ned i gräset på ängen och vilade.

 

 

 
 

Snart bockjakt

Inte många dagar kvar nu till premiären på bock. Har varit ute och kollat på markerna och där går en del bockar så vi får väl se om man får någon i pass. Har semester måndag och tisdag nästa vecka så bara att hoppas vädret är lika fint som det är idag. Det som kan sätta stopp för jakten på några pass är att skörden är väldigt sen iår pga den kalla sommaren, igår tröskades dock rågen på ett av fälten.
 
Igår satt jag utanför byn i ett annat rågfält, stod ett 20 tal kron ute i fältet när jag kom ut. Kompisen hörde vildsvin men hade fel vind. Satt på hans pass för två veckor sen då där kom ut två mindre vildsvin, väntade en stund med att skjuta och då fick jag syn på 8 nyfödda kultingar i den nedtrampade säden.
 
I skymningen kom där så en grävling på den relativt nyslagna vallen brevid fältet och den föll för en välplacerad kula från Sakon.
 
 

RSS 2.0