Räv

Satte mig på pass igår och i skymningen kom där ut tre rådjur på fältet, de ställde upp sig och stirrade in i skogen. Efter ett tag fick jag också syn på räven som smög runt men den försvann och likaså började ljuset göra. Tog upp min critt call och blåste lite, efter en stund kom räven ut på fältet och efter två visslingar stannade den upp och jag kunde avlossa ett perfekt skott i bogen.
 
Satt ute på vildsvin innan uppehållet och hade en ensam stor gris fem meter nedanför tornet då den fick vind av mig och drog iväg med dunder och brak.
 
 

Galt

Satt ute igår i den nye kojan och hade en gris som kom vid halv sju tiden, men fick inget riktigt bra läge under tiden jag satt där.
 
Snackade med brorsan idag så han var beredd om jag skulle skjuta ikväll. Satte mig vid lite över sex och halv sju kom han, men han ville inte riktigt komma fram på åteln, smög runt nere i dungen bakom åteln en bra stund men efter en halvtimme kom han fram och ställde bredsidan till. Skottet gick och galten på 78kg la sig på plats.
 
Under tiden på en annan åtel kom där suggor med tre nyfödda, ser ut som det är den lille som fått och den andre större suggan ska nog få inom kort med.
 
 
 
 
 

Ny koja

Idag fixade jag micke och brorsan klart med en koja som vi som fick ut på ena åtelplatsen. Det är väldigt sankt och blött på vägen upp dit så vi tog tag i det idag innan det började töa på. Ska komma kraftiga vindar imorgon och på söndag så vi fick spänna fast med spännband och förhoppningsvis står det pall för det. Lite småjusteringar kvar och fixa men det tar vi när det blir lite varmare.
 
 
 
 

Åtlar med besök

Tid för åtelkoll och utfordring igår och det ser bra ut på alla ställen. Grisar varje natt och en del suggor som snart ska grisa, brorsan hade sett sugga med sex smågrisar i veckan uppe på sitt.
 
Denna åteln blir det nästa gång men först måste min förkylningen gå tillbaka något, eller.
 
Enligt min avskjutningsstatisitk är februari en av de månaderna då jag fällt minst vildsvin, får se om det blir samma resultat för 2015.
 
 
 
 
 
 

Säsongens sista drevjakt

Igår gjorde vi ett sista försök att fylla vår licens på kron på ena jaktmarken, en kalv som återstod.
 
Sju skyttar och två hundförare, ganska omgående kom wachteln med fem rådjur i pass men rådjuren har vi haft fredade under hela drevjaktsäsongen då stammen har minskat något. Efter det small det tre skott och en gris var skjuten, ena hundföraren kom ned mot mig och hunden fick upp en stor galt som han bommade på. Tre grisar som låg under en liten enebuske, en av dem sprang i pass så två grisar blev resultatet i den såten.
 
Sista såten för dagen och när jag kom i pass kom där två kron på 15m men de vände precis in i såten igen utan att jag kom till skott. Först trodde vi de hade lämnat såten men när båda hundförararna kom ned mot mig sprang de loss och kom i pass hos en skytt som säkert fällde kalven.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0