Avslutning bockjakt 2014

Åkte ut på pass igår. Var sent på det så kom inte fram till marken förrän vid 20 tiden. När jag kom upp i tornet gick bocken ut från skogen ut på rapsstubben. Satt och kollade ett tag på att honom och lät han komma in på 60m. Skottet satt där det skulle och första bocken på denna marken. 
 
 
 

Bockjakt Småland

Fortsatte jakten på bock uppe i Småland igår och det gick bra det med.
 
Satt i en skjutstege vid en bäck och lockade men inget där så jag skulle vidare till ett annat pass på vägen dit såg jag en bock i skogsridån som stod och kollade på mig. Fortsatte gå sakta och tog upp bössan, fick in ett första skott som satt lite lågt men bocken stannade och fick in en bra lugnsmäll på andra skottet.

Nu blir det uppehåll med jakt en dag och tid att ta igen förlorad sömn.
 
 
 
 

Bockpremiären 2014

Jag och brorsan hade bestämt oss för att ta premiären uppe på berget. Annars brukar jag vara på en annan mark men då jag kom hem sent igår körde vi på det.
 
På väg till passet skrämde jag en bock, sen kom där två dov och två kron på vallen. Smög ned till andra sidan marken och där var kron och två rävar ute samt en bock med get, men inget inom skjuthåll. Prövade och locka utan resultat, vid sex tiden smög jag tillbaka där jag satt i gryningen. Gick upp 200m till övre dammen och där såg jag en bock på långt håll, smög mig närmre men då fick han syn på mig, hade dock träd bakom mig så han förstod nog inte riktigt vad jag var. Prövade och locka på han med kontaktläte och det gav verkligen resultat, efter bara en liten stund kom han in på 50m och premiären var avslutad.
 
Brorsan fick skjutit sig en bock redan vid fem tiden i morse! Nu dags för jakt uppe i Småland.
 
 
 
 

RSS 2.0