Aktiviteter i mars månad

Fisket i harasjömåla gick bra och tillsist fick jag upp mina tre regnbågar som är fångtskvoten, 3,4 kg var den största som jag fick upp. Längtar redan tillbaka till ett nytt fiske men då får det gärna vara lite varmare, så nästa besök får bli någongång under våren.
 
En del åtelpass har det blivit och det har varit nära att jag har fått utdelning men vildsvinen har varit vaksamma som bara den. En gång i början av mars hörde jag grisarna på gång men rätt som det var stannade alla upp och suggan kom fram själv och gick runt mitt torn och sen var den jakten över.
 
Andra gången med griskontakt kom det först sugga med en kulting inne i skogen, de kom in på 15m från tornet men gick aldrig fram, en 30min senare kom där fem årsgrisar och snurrade runt i skogen men inte heller de gick fram till åteln. Kunde skjutit denna gången men där var en del sly i vägen så jag avstod. Kompisen sköt då en liten gris andra åteln, hans första så kul för honom!
 
Förra fredagen såg jag grisarna springa runt inne i salixen redan vid 18:30 tiden, en timme senare kom de närme åteln och suggan skickade ut ett koppel av årsgrisar på fältet, men inte heller de gick fram till åteln utan till kojan och när de var nedanför och luktade öppnade jag andra skjutluckan för att se om jag kunde ta en innan de fick vind, såklart hörde de det och sprang tillbaka.
 
På måndag ska jag åka och bedömma bocken som jag sköt i höstas, preliminärbedömingen blev 125 poäng och alltså ett silver.
 
 
 
 
En sugga har fött kultingar på denna marken, men har ingen bra bild på dem än.
 
 
 
Fyllde på majs förra helgen i automaterna så nu ska de klara sig ett tag framöver. Har även ställt ut en ny automat på ena marken men vi får se om jag sätter igång den då den delen av marken ligger 2km från ett villaområde och där går mycket motinärer på vår mark. Brorsan ska odla foderärtor uppe på berget så vi har ställt ut ett nytt torn det fältet, tror de ska sås in i april men så kallt som det fortfarande är så kanske det blir försenat i år!
 
 

Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Du har ju besök i a f. Fin firre det där, blir nog en god middag

2013-03-23 @ 12:14:08
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0