Semester

Då har snart den första semstervecka av fyra gått. Blivit ett jaktpass i Maglehem, såg fem rådjur varav två fina bockar. stod en gris och fnysde inne i det täta men ville inte komma ut, en liten rävunge passerade förbi alldeles för snabbt också, detta var i måndags. Igår satt en i jaklaget på pass kom en sugga med 7-8 små kultingar, de var inte större än harar men kul att några kultingar fötts denna vår. Han såg också tre dovhjortar, varav två svarta hindar en liten kalv.

Har byggt två skjutstegar som jag satt ut på marken vid Veberöd. Gick på kantarelljakt igår men det har inte kommit igång än kanske i veckan om regnet kommer som de utlovat.

Inga grisar på berget vid åteln men där en del skador i vetefältet tror det är kronhjortar som stökat till där, kan vara gris men inte helt säker. Eller kan det vara regnet som vält omkull säden vad tror ni??


Nyanlagda åtelplatsen i Maglehem

Fick tag på en gammal kyl som ska bli viltkyl, ska borra hål och sätta dit två krokar inom kort också bara.Ikväll är det fest nere i Ystad, fullbokat varje helt nu i augusti både fredagar och lördagar. I veckan ska jag köra ned och lämna in grisen på lättrökning i Skårby så den är klar till den 13:e augusti då vi ska ha avdelningsfest med jobbet! Ha en trevlig lördag.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Tror absolut det är regn och blåst som slagit ner säden.

2010-07-31 @ 20:25:38
URL: http://fredrikrinaldo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0