En kväll i vildsvinens tecken

Bra vind för jakt i Maglehem så jag och micke hade bestämt oss för att pröva jaktlyckan där ute ikväll. Åkte runt och kollade av fälten först för att se om där var mkt skador, enligt bonden hade vildsvinen redan börjat böka i hans ärtfält, nja det kunde man väl inte säga direkt. Nu är där ett rapsfält angränsande till ärtfältet så det kan nog ställa till det en del framöver men inte redan.

Vi satte oss på åteln redan vid halv åtta då en i jaktlaget sköt en årsgris vid halv nio för två veckor sedan, så de kunde ju komma tidigt.Allting var lugnt ända fram till halv tio då man hör hur det prasslar till rejält bakom oss, men inget kommer fram och vi tror att de fått vind av oss. Allt lugnt och stilla i en 15min då det prasslar till inne i skogen bakom åteln och man hör tydligt att där är vildsvin på G och efter en stund träder de in på arean, 5 stycken perfekta årsgrisar. Det är lite ljus kvar innan mörkret tar över och vi bestämmer oss för att försöka ta varsin.

Efter en stund har vi båda varsin i siktet och vi räknar till tre sen går skotten!! Det springer grisar åt alla håll och vi ser en som passerar tornet på en 20m. Jaha hur gick det där....

Går fram och kollar och en gris ligger den som jag sköt på :) Micke hade tyvärr bommat, mittt skott gick ngn millisekund före hans så kanske hann de reagera på det. Vi gjorde ett eftersök med hans Wachtel men det var ingen fullträff denna kvällen. Så är ju jakten alla gånger går det inte som planerat.Lando fick leka med grisen lite...Kameran hade många bilder på vildsvin, rådjur och dovhjortar. Klockan var inställd på vintertid men jag fick justerat den ikväll.
Tyvärr så hade inte grisarna ikväll fastnat, kameran lever sitt eget liv tydligen!

Sen avslutades kvällen med att fyra vildsvin passerade vägen 4km innan hemmet :) Tyvärr hann jag inte få dem på kort för de passerade alldeles för snabbt!! Ungefär lika snabbt som de körde på ring Knutstorp idag :)


Kommentarer
Postat av: Anders

Roligt Grattis :)

2011-05-08 @ 09:57:46
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: Christian

stort grattis!

2011-05-09 @ 11:32:00
URL: http://chriistian1.blogspot.com/
Postat av: Fredrik

Vad kul. Grattis!! :)

2011-05-10 @ 11:18:15
URL: http://fredrikrinaldo.blogspot.com/
Postat av: Calleman

GRATTIS

2011-05-11 @ 16:41:18
URL: http://calleman3.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0