Dovspets

Igår kom jag hem från jobbet precis innan det var mörkt så jag åkte upp till marken vid Veberöd för att smyga runt. Gick upp om ängarna och där mellan dem är där en skogsdunge med glesa tallar och i änden av den täta enebuskar. Hörde hur där knäckes grenar men jag tyckte inte var lönt att försöka smyga i helt vindstilla väder. Såg efter ett tag att det var två hindar och en skovelhjort som gått ut från skogen och vidare. Typiskt jag inte kom ut tidigare.

Idag körde jag hem lite tidigare, på med jaktkläderna och ut till marken, tog med mig sittstolsryggsäcken och satte mig inne i dungen där hjortarna kom igår. Satt i rätt vind och rånarluvan på. Det tog inte mer än max 10min innan det knakade till nere ifrån enarna, ser att där kommer hjortar genom skogen. Först en hind och kalv, efter dem en spetshjort. Ser att hinden stannar upp på 20m och kollar misstänksamt på mig, även kalven och spetshjorten kollar på mig, hade velat släppa fram fler av hjortarna men hinden har sett mig och vänder sig om då låter jag skottet gå mot spetsen som står i en liten liten lucka mellan några grenar och den faller i skottet. Går fram till den ser att resten av flocken står längre ned i skogen, en stånghjort bland annat. Skottet hade gått in högt framför bogen och ut genom ena lungan.

Nu blev det ingen jättehjort vilket var mitt mål eftersom jag visste att där var större inne på marken men det kommer fler gånger!


 


Kommentarer
Postat av: Mattias

Fint grattis!!

2011-11-17 @ 19:25:23
URL: http://teamsalen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Grattis! alltid lika roligt när man lyckas! =)

2011-11-17 @ 19:47:16
URL: http://Chriistian1.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Grattis! Är man snabb ut efter jobbet så verkar det ge resultat...

2011-11-17 @ 22:34:41
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Fredrik

Härligt Daniel!!!

Grattis. :)

2011-11-18 @ 08:51:02
URL: http://fredrikrinaldo.blogspot.com/
Postat av: Daniel

Tack!!

2011-11-18 @ 10:34:18
URL: http://danielsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0