Uppdatering sen i oktober!

Det var längesen det blev en uppdatering här då intresset svalnat med åren och liknande beteende ser man bland andra bloggare som också var aktiva när jag startade 2010. Men för att inte helt tappa greppet kring bloggen ska jag försöka göra ett inlägg per månad. Ibland är det trevligt att gå tillbaka och se vad man hittade på under åren.
 
Det har givetvis inte blivit mindre jakt sen senaste inlägget, hösten blev lyckad och vi fällde alla kron på licensen på vårt stora område och på det lilla blev det två av tre stycken. Även gäss, bäver, dov, rå, räv och vildsvin har det blivit.
 
Populationen av vildsvin är stabil med lite variationer beroende på avverkning på och omkring jaktmarkerna och andra störningar men även en del nya åtlar som poppar upp på små marker. Kultingar har det kommit på alla åtlar och uppskattningsvis har där blivit en föryngring på 50 stycken på de 400 hektaren.
 
I måndags blev det en galt på 75kg på ena marken och den ska vi göra korv av, lämnade in i vintras till Holmgrens i Lund och det blev riktigt bra så vi kör samma procedur igen.
 
Något som vi ska pröva i år är att så sockermajs på 1 hektar till det vilda. Det ska sås in i slutet av maj och stå hela vintern, sen får vi se hur länge det få vara ifred av vildsvinen.
 
Eftersom som Findus lägger ned sin anläggning i Bjuv är det sista året vi har ärtor på markerna i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0