Gott om rådjur

Blev en tur ut till Maglehem igår. Började med att ta en runda i ärtfältet med hagelbössan där var mkt mkt med duvor. De satt kvar tills man var på precis utom skotthåll sen flög de upp, sköt ett skott men missade. Satte mig sedan i skogskanten men alla verkade som uppslukade efter skottet. Där var en riktig motorväg som grisarna gjort genom ärtorna. Ett ensamt smaldjur stod ute i ärtorna när jag kom dit.Åkte sedan ned till Salixodlingen som börjar växa upp igen efter att bonden skövlade den förra året. Kanonpass, först ett betfält och sedan salixen. Tog inte lång tid innan jag såg ett smaldjur komma nedanför tornet, efter en stund såg jag att smaldjuret hade en lite pinnbock i sällskap. Get med två kid kom lite senare på kvällen och tillsist ytterligare ett smaldjur. Totalt sju rådjur fick jag se.

Vid skymnigen körde jag tillbaka till ärtfältet och ser att där är några mörka skuggor ute i ärtfältet, kör fram och ställer bilen för att sedan smyga ut, ser de när jag kommer fram till kanten också men när jag sedan kommer ut i fältet är de som uppslukade.....

Idag ska det fyllas på majs i automaten på nya åteln den ska även fixas till lite så där blir bättre spridning på majsen!


Kommentarer
Postat av: andersjakt.se

Roligt med mycket rådjur :) grisarna är inte lätta nu,jag tycker det har blivit svårare dom senaste åren, dom lär sig väl.

2011-08-04 @ 15:35:02
URL: http://www.andersjakt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0