Oktoberjakt..

I lördags var det dags för premiär för drevjakt i Maglehem. Vi var ett bra gäng som slöt upp inför jakten och vädret var riktigt höstlikt, kallt och rätt hårda vindar. Stora förhoppningar hade vi eftersom åteln hade varit fredad och förhoppningvis skulle grisarna ligga inne på marken.

Tre tyskar släpptes med varsin hundförare och direkt blev det drevskall, ett rådjur hade de fått tag i men idag var alla rådjur fredade, det var gris som vi skulle koncentrera oss på.

Efter drevet på rådjuret kom hundarna upp i en annan del av såten bara en 100m framför mitt pass. De snurrade runt ett tag och ganska omgående kom de i kontakt med gris, suggor med kultingar. Såg från mitt pass hur kultingarna sprang ut men in igen i det täta och hundarna skällde på riktigt bra.

Rätt som det är brakar allting loss och kultingarna börjar springa runt, såg nog totalt 10-15st från mitt pass. Totalt hängde där 5 grisar när jakten var avslutad varav hundarna tog 2st.

Det var flera grupper med gris som hundarna hittade, den som jag såg plus en flock med större djur som tyvärr stack undan passskyttarna och en ensam galt som stack den ena tysken rätt rejält så den fick vila vid slutet av jakten. Flera rådjur observerades också.

En av kultingarna som hundarna klippte.Lite grisbesök har det varit vid åteln på berget! Har köpt en åtelbelysning så den ska upp i helgen. Fast det hade inte behövts för att upptäcka dessa två.Kommentarer
Postat av: Anders

Roligt med mycket vildsvin inne på jakten. Men synd att hundarna tog dom små gillar inte det, men det är helt fel i år där ska inte vara så små grisar i markerna nu.

2010-10-08 @ 13:39:57
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: lovisa

Ha en mysig fredag!:)

2010-10-08 @ 13:57:25
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Mekko!

Välkommen in till min blogg! Jag säljer massa olika saker i bloggen som ex , smycken (döskalleringar och massa annat snyggt) , hårvårdsprodukter , kläder, skor och skönhetsprodukter. Allt är väldigt väldigt billigt , gratis frakt och helt nytt. http://mekko.blogg.se

2010-10-08 @ 14:47:14
URL: http://mekko.blogg.se/
Postat av: Crille

Vilka maffiga grisar du haft vid åteln! Där har du något att vänta på. :)

Måste vara spännande med drevjakt. Där jag sitter vid åtel är det inte läge för drevjakt. Marken är för liten för det och det är dessutom ett par stora åkrar för utom alla alsnår.

Tråkigt att hundarna tog 2 av de små randiga, sånt känns inte bra. Synd också om den som fick närkontakt med galten, hoppas det gick bra trots allt.

2010-10-15 @ 19:37:34
URL: http://crille68.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0