Dagens drevjakt

Idag var det dags för den gemensamma jakten på hemmamarkerna. Började med andjakt och harjakt på berget. Första dammen gav en and, var gott om änder i alla tre men skyttet var tyvärr inte på topp och änderna flög upp innan vi hann fram till sista dammen. Dimman var väldigt tjock imorse så vi började med hageljakt.



Vi fick även upp tre harar och en räv i första drevet. Själv sköt jag bom på både en and och en hare. I såt nummer två var dags att driva igenom brorsans enbuskage. Vi var tre man som hade studsare och tre med hagel. Jag tog ett bakpass precis i början av såten, drevkedjan hann inte mer än in förrän det brakade loss och fram kommer två kronhjortar, en hind  + kalv. Siktar in på kalven och låter skottet gå, en hög träff i ryggen så det fick bli ett fångskott i halsen också. Efter skott nummer två kommer en 8 taggare kronhjort rusande längre ned, ena drevkarlen höll på att bli översprungen av den. Majestätiska djur att se på så nära håll. Även en räv slank ur den såten.


Dags för mark nummer två och nu var det bara andjakt. Nisse som var med fick nedlägga sitt första vilt en and. Som krydda på moset lät vi inte hunden hämta den utan nisse fick simma över ån för att hämta den :) Har man inte badat innan år var det dags nu :)



Mark nummer tre hade vi räv, rådjur och hare upp men inget nedlagt. En riktig trevlig jakt med trevliga vänner sällskap. Ikväll blir det avslutning med middag här hemma!!


Kommentarer
Postat av: Jaktasle

Ser ut til at du har hatt en riktig kul dag i skogen. Moro å jakte så mye ulike arter på samme dag.

2011-11-05 @ 18:05:55
URL: http://jaktasle.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Vilken dag ni haft. Grattis till hjorten. Det har vi ju inte hos oss, vore kul att bara se en....

2011-11-05 @ 22:20:06
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0